ÎPS Pimen, atac dur la adresa CCR pe tema Religiei în școli-VIDEO

Decizia CCR referitoare la scoaterea Religiei din  programa şcolară este dur criticată de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în  pastorala de  Crăciun.

Părintele spune că eliminarea religiei dintre disciplinele studiate obligatoriu în şcoli este un atentat la credinţa neamului, o ofensă adusă divinităţii.

În pastorala   Naşterii Domnului, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, critică decizia prin care religia a fost eliminată dintre discplinele studiate în mod obligatoriu în şcolile din sistemul public de educaţie.

Citește și: Lovitură pentru Biserica Ortodoxă. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a rămas fără 166.000 hectare de pădure

„Intenţia de a scoate din trunchiul comun al învăţământului românesc predarea religiei este „un atentat" la fiinţa noastră naţională, la credinţa neamului nostru românesc, este o ofensă a maiestăţii divine. [...] Predarea religiei în şcoală are menirea, între altele, să ajute pe elev, viitorul cetăţean de seamă al ţării, să înţeleagă şi să preţuiască operele de cultură şi artă create sub inspiraţia credinţei creştine, să înţeleagă faptul că rădăcinile culturii şi civilizaţiei europene sunt cele ale religiei creştine", spune Pimen Zainea, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy