Întrebări dure puse ministrului Justiţiei, Raluca Prună

"Condiţiile din perioadele de detenţie de acum seamănă foarte mult cu cele din perioada torţionarilor", s-a afirmat în cadrul emisiunii "Jocuri de putere", de la Realitatea TV, difuzată pe 3 iulie. 

Concluzia a fost realizată pe baza mărturiilor celor închişi în perioada comunistă, dar şi a ceea ce se întâmplă acum în penitenciarele româneşti. Jurnalistul Octavian Hoandră, aflat la pupitrul emisiunii, a afirmat: "Cu toată ruşinea, trăim într-o ţară care nu respectă drepturile omului şi drepturile deţinuţilor. Oamenii sunt trimişi acolo să fie recuperaţi pentru societate, dar ei sunt torturaţi şi sunt omorâţi. Sunt mii de morţi în penitenciarele româneşti, din cauza conducerii acestui organism bestial, care-şi bate joc. Nu ştiu de ce doamna ministru se face că nu vede şi răspunde formal unor criminali", a continuat Hoandră.

[citeste si]

"Moldova a hotărât eliberarea din penitenciar a deţinuţilor cu pedepse mai mici, dumneavoastră, doamna ministru, aţi declarat că nu este o soluţie asta. De ce, doamna ministru, nu e o soluţie? Va pătaţi mâinile de sângele atâtor oameni? Ce popor suntem noi? Pe cine reprezentaţi dumneavoastră, doamna ministru a Justiţiei, nişte oameni de la Bruxelles, care dacă aş şti că oamenii sunt torturaţi de noii torţionari, nu v-ar ierta? Sunteţi bine? Sunteţi fericită? Va distraţi seară cu prietenii? În timp ce oamenii mor în puşcării?", s-a adresat jurnalistul ministrului Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel