Înregistrări Mircea Băsescu: Teodorescu crede că PNL-PDL au probleme

Profesorul Bogdan Teodorescu, în contextul ultimelor evenimente legate de fratele președintelui Traian Băsescu, a explicat pentru stiripesurse.ro de ce  "La acest moment, offside-ul cel mai mare nu e la Băsescu".

Scandalul care a izbucnit după ce mai multe înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, și care a culminat cu reținerea pentru 24 de ore a fratelui președintelui Basescu, este o bombă care a explodat în curtea partidului condus de Vasile Blaga, PDL, consideră analistul Bogdan Teodorescu.  

Potrivit consultantului politic, dacă apariția publică a președintelui Traian Băsescu pe acest subiect a fost una "corectă din punct de vedere comunicațional", discreția de care dovadă PDL dovedește că explozia aceste "bombe" i-a luat pe nepregătite.

Citește și INREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. De ce nu vrea președintele să-și dea demisia

"Ce mi se pare foarte interesant este tacerea aproape totala din partea partidului renumit pentru vocalizele sale in domeniul justitiei, si ma refer la partidul doamnei Macovei. Daca remarcati, din partea aceea nu a venit niciun suspin. Acum tac intelept, iar dna Macovei, care avea cuvinte pentru tot ce se intampla in tara asta in domeniul justitiei, aici tace, nu spune absolut nimic, mai ales ca unul dintre actorii acestui caz este membru al partidului din care face si domnia sa parte, adica acel domn din judetul Olt care ar fi dus banii dintr-o parte in alta, ma rog, am vazut si eu la TV. Dl Blaga a iesit doar sa spuna ca nu-l cunoaste pe dl Bercea Mondialul, dar n-are niciun alt comentariu de facut.

Citește și Presa străină vuiește după reținerea lui Mircea Băsescu

Sahul pe care-l vedem in acest moment este definitoriu pentru societatea romaneasca, fiindca aproape niciodata nimeni nu s-a referit pe bune la justitie in Romania, ci s-a referit la justitia din curtea celuilalt. In momentul in care justitia a ajuns in curtea ta, toata lumea este discreta, asta vedem noi in momentul de fata. Noua nu ne merge bine fiindca in permanenta am fost de acord cu justitia care trebuie sa se aplice celorlalti. In secunda in care justitia a venit in curtea proprie, brusc nu mai este niciun comentariu, este doar o discreta ascundere pe dupa stalp", a declarat Bogdan Teodorescu pentru sursa citată. 

Offside-ul cel mai mare este la PDL

Analistul a precizat și de ce PDL este atât de discret în declarații, privind acest subiect.

"Cand nu stii ce mai urmeaza. In momentul de fata, dupa parerea mea, respectivul partid, care-si construise un discurs si o ofensiva pentru ce va veni la toamna pe tema puscariabililor, a coruptilor, a baronilor, s-a trezit cu toate aceste teme la el in curte si nu era pregatit. Vedeti, ei au o singura tema, tema vehiculata de gruparea Iohannis-Blaga este ca ei sunt curati, puri si nevinovati, si in partea cealalta sunt coruptii. Si brusc a explodat o bomba la ei in curte. Si aceasta bomba i-a pus in situatia de a nu mai avea politica discursiva, de a nu mai avea ce sa spuna si de aceea tac.

La acest moment, offside-ul cel mai mare nu e la Basescu, offside-ul cel mai mare este la PDL in primul rand, dar si la viitorii lor aliati, penelistii. Dar PDL-ul are principala problema, pentru ca lor le-a bubuit in curte si le-a bubuit in curte in conditiile in care ei sunt, ca partid ,principalul exponent al mesajului anti-coruptie, cu personajul politic Monica Macovei care si-a construit campania, cariera, vizibilitatea, traiectoria, doar pe baza acestui concept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel