Geoană: Se încearcă amânarea alegerilor prezidențiale

Mircea Geoană a acordat un interviu în care a vorbit despre situația Ucrainei.

Acesta a spus că scopul regimului Putin ar fi federalizarea statului cu capitala la Kiev. Mircea Geoană este de părere că Rusia ar încerca să creeze dificultăți de natură strategică Ucrainei, fără să folosească armele. În plus, politicianul consideră că se vrea și amânarea alegerilor prezidențiale.

"Ucraina este o ţară mult prea importantă pentru a putea de o parte şi de alta să ne permitem din punct de vedere strategic să avem război civil şi Doamne fereşte, chiar evoluţii şi mai neplăcute! Este în mod evident o formă la fel de brutală ca în cazul anexării Crimeei, poate un pic mai subtilă, dar pe aceeaşi metodă, prin care Federaţia Rusă încearcă să creeze dificultăţi de natură politică şi strategică Ucrainei, urmărind în opinia mea două obiective.

Un prim obiectiv este crearea unei stări de spirit şi a unei situaţii în publicul ucrainean, indiferent de opţiunea acestora către Est sau către Vest, care să conducă la federalizarea sau confederalizarea Ucrainei, este obiectivul strategic pe care Rusia îl are în Ucraina şi-n Republica Moldova, acela de a crea o situaţie în care prin arhitectură constituţională, partea prooccidentală a Ucrainei, respectiv a Moldovei să nu poată să ia o decizie dramatică de a se alătura UE sau NATO (...).

În opinia mea, se încearcă şi amânarea alegerilor prezidenţiale, pentru că Rusia şi partea prorusă din Ucraina nu au încă un candidat pe măsura celui care pare să se îndrepte către o victorie", a declarat Mircea Geoană pentru RFI.

VEZI ȘI: Alegeri prezidențiale 2014. Geoană: PSD va avea candidat. Nu Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel