Geoană: Au fost trei nume aprobate de Obama pentru postul de ambasador SUA la București

geoană-dcc
geoană-dcc

Senatorul Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Guvernului pentru promovarea proiectelor economice, a dezvăluit că au existat trei nume aprobate de președintele Barack Obama pentru funcția de ambasador SUA la București, dar blocajul politic de la Washington a făcut ca americanii să nu aibă nici la acest moment un ambasador în România.

Mircea Geoană a lăudat prestația Însărcinatului cu Afaceri al SUA la București, Duane Butcher, explicând însă că un ambasador are mai multă tracțiune și o legitimitate sporită. 

Geoană a arătat că nu României trebuie imputat eșecul numirii unui nou ambasador american, ci disputei politice din Statele Unite ale Americii și procesului anevoios.

Mandatul ultimului ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein, s-a încheiat în decembrie 2012.

Geoană a arătat că "nu este normal" faptul că în România nu a fost numit un nou ambasador, adăugând că problema de fond este la americani și rezidă în diferența de culoare politică dintre Administrația Obama și Congresul SUA.

"Au fost până acum cred că trei nume succesive aprobate de Obama să vină ambasadori în România. A fost o doamnă cu o poziţie economică foarte bună care a renunţat. A doua persoană nu a putut sa aştepte atât de mult. Acum se aşteaptă găsirea unei persoane. (...) Credeţi că numai la Bucureşti e război politic? Şi la Washington este şi se blochează unii pe alţii", a declarat Geoană.

Găsirea unei persoane se află în acest moment într-o formă avansată, a declarat senatorul PSD. "În această toamnă vom avea răspuns la problema ambasadorului la București", a punctat Mircea Geoană.

Fostul ambsador al României la Washington a afirmat că România și Polonia vor face eforturi concertate pentru ca românii și polonezii să obțină vise Waiver până în toamna acestui an. "Împreună cu polonezii vom face un ultim efort, în sensul unui efort decisiv", a spus Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel