A fost o eroare vizita la Vîntu din 2009, regretă Geoană

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Senatorul Mircea Geoană a făcut, marți seară, la Realitatea Tv, radiografia eșecului din 2009, când a fost învins de Traian Băsescu în turul II al alegerilor prezidențiale. Social-democratul spune, la cinci ani de la bătălia cu Băsescu, că regretă vizita făcută la patronul de la acea vreme al televiziunii Realitatea, Sorin Ovidiu Vîntu, și precizează că nu a fost trimis de nimeni în controversata vizită la Moscova.

Mircea Geoană a început prin a se referi la acuzațiile de fraudare a alegerilor, pe care social-democrații le-au lansat adesea împotriva taberei Băsescu. Întrebat dacă scrutinul de la finele lui 2009 a fost fraudat, Geoană a făcut trimitere la o decizie capitală a Curții Constituționale.

"Dacă judecătorii Curții Constituționale ar fi avut decența să ne ofere ceea ce noi am cerut ca și contestații: renumărarea voturilor din secțiile speciale și cele din străinătate. Ne-au dat praf în ochi, ceva ce noi nu a cerut, voturile anulate", a declarat Geoană, adăugând că a făcut respectiva solicitare către CCR în baza unor informații primite, conform cărora la acele secții au existat nereguli.

Într-un interviu acordat recent, președintele Traian Băsescu a declarat că el este cel căruia i s-au furat voturi în 2009.

Mircea Geoană a vorbit și despre vizita făcută în aprilie în capitala Rusiei, la Moscova, când deținea funcția de șef al Senatului, pentru care a fost puternic criticat de presa și oamenii apropiați șefului statului.

Citește și: Geoană: Au fost trei nume aprobate de Obama pentru postul de ambasador SUA la București


"Nu m-a trimis nimeni în Moscova. Am făcut turul tuturor capitalelor importante ale lumii în 2009. (...) Să mă trimită pe mine cineva undeva? Niciodată!", a spus Geoană.

El a arătat că în legătură cu acea vizită fusese informat Ministerul Afacerilor Externe și că, de altfel, a fost însoțit de ofițeri SPP.

Traian Băsescu îl acuza în 2009 pe Geoană că nu l-a înștiințat pe șeful CSAT de această deplasare.

Un loc important în finala cu Băsescu din 2009 îl are vizita lui Geoană la Vîntu, pe care actualul președinte al României a folosit-o în dezbaterea finală. Geoană spune că regretă decizia de a se întâlni cu fostul patron al Realității Tv.

"A fost o greșeală (...) Fiind vorba de o televiziune, pe care o cunoașteți, am crezut că a avea ceva informații înainte de confruntarea finală ar fi un lucru bun (...) A fost o greșeală. Așa ceva nu se face", a spus Geoană, care pe parcursul a câteva minute a repetat de mai multe ori sintagma "a fost o greșeală" și "nu am avut nici cu dl Vântu, nici cu alt patron de media, decât o relație strict funcțională".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel