Mircea Geoană minte: Vanghelie nu a câştigat pentru el alegerile prezidențiale din București, în 2009

geoana_prostanacul
geoana_prostanacul

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a exprimat, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, nedumerirea cu privire la motivele care au dus la demiterea lui Marian Vanghelie din funcţia de preşedinte al PSD București.

Geoană s-a întrebat dacă motivul care a stat la baza deciziei CexN sunt alegerile prezidenţiale din 2009, pe care el nu l-ar vedea ca întemeiat, pentru că, spune preşedintele Senatului "Marian Vanghelie a câştigat atunci alegerile”.

Conform datelor oficiale prezentate de BEC, afirmaţiile lui Mircea Geoană nu au nicio legătură cu realitatea. La turul I al alegerilor prezidenţiale de la finalul lui noiembrie 2009, când a contat exclusiv performanţa filialei bucureştene a social-democraţilor, candidatul PSD, adică Mircea Geoană, s-a clasat pe locul trei în Bucureşti, cu un scor de 25,31% din opţiuni, pe locul doi fiind Crin Antonescu, cu 28,45% din sufragii, iar câştigător Traian Băsescu, care a obținut puţin peste 31% din numărul total de voturi.

De asemenea, în cazul rezultatelor obţinute de candidaţi, pe fiecare dintre cele şase sectoare ale Capitalei, Mircea Geoană s-a clasat în cinci dintre ele pe locul 3, singurul sector câştigat fiind cel al lui Marian Vanghelie.

Mai mult, numărul de voturi obţinut în Bucureşti de Mircea Geoană în 2009, a fost aproximativ jumătate de cât cel pe care îl câştiga în 2004, actualul preşedinte al Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase. De asemenea, la nivel naţional Geoană a obţinut cu circa 1,2 milioane de voturi mai puţin decât obţinuse Adrian Năstase la primur tur al alegerilor din 2004.

Doar în turul II al alegerilor prezidenţiale Mircea Geoană a obţinut scorul cel mai mare în Bucureşti. Candidatul PSD de atunci a câştigat la limită turul II al prezidenţialelor, la București, cu 50,8% din voturi, faţă de 49,2% ale lui Traian Băsescu, în condiţiile în care a beneficiat de alianţa cu Crin Antonescu, candidatul liberal. Oricum, procentul obţinut a fost sensibil sub potenţialul generat de colaborarea cu Antonescu, scrie realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel