Faten Hamama, simbol al cinematografiei, a murit

O mare stea a cinematografiei s-a stins din viață.

Decesul a fost confirmat de fiul acesteia, Tarek Sharif, care însă nu a dezvăluit cauza morţii acesteia.

Născută în 1931, în Egipt, Faten Hamama a fost supranumită "doamna cinematografiei arabe". Devenită un star al filmelor arabe, Faten Hamama era doar un copil atunci când şi-a făcut debutul pe marele ecran. Ea a jucat în aproape o sută de filme, între anii 1940 - 1970.

Faten Hamama a fost soţia celebrului actor egiptean Omar Sharif. Cei doi au fost căsătoriţi pentru aproape 20 de ani, în perioada 1955 - 1974, au împreună un fiu, Tarek Sharif, şi au jucat împreună în numeroase filme, în anii 1950. De altfel, vârful carierei Faten Hamama a fost atins în anii 1950, în momentul în care aceasta l-a întâlnit pe Omar Sharif.

Citește și: Ce legătură există între Andreea Esca și Omar Hayssam 

Născut în religia creştină, Omar Sharif s-a convertit la islam pentru a se putea căsători cu Faten Hamama şi a descris-o pe aceasta ca fiind singura iubire a vieţii lui, după cum a relatat AFP.

La rândul său, Faten Hamama a divorţat, în 1954, de primul ei soţ, regizorul Ezzel Dine Zulficar, după o căsătorie de şapte ani. Faten Hamama şi Ezzel Dine Zulficar au avut împreună o fiică, Nadia Zulficar.

După ce s-au căsătorit, Faten Hamama şi Omar Sharif au jucat împreună în numeroase filme, inclusiv în pelicula din 1961 "The River of Love", care a avut la bază romanul clasic rus "Anna Karenina", scris de Lev Tolstoi.

Faten Hamama şi Omar Sharif au divorţat în anul 1974.

În timpul carierei sale, Faten Hamama a jucat şi în filme romantice alături de cântăreţul arab Abdel Halim Hafez. Ea a apărut şi în filme care pledau pentru drepturile femeilor şi care condamnau nedreptăţile sociale, mai scrie AFP.

Mai târziu, Faten Hamama s-a căsătorit cu cel de-al treilea soţ al ei, medicul egiptean Mohammad Abdel Wahab Mahmoud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel