Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam, extrădat de turci în România

Omar Mahmoud, unul dintre frații lui Omar Hayssam, a fost extrădat în România de către autoritățile din Turcia, transmite Antena 3. Frații lui Hayssam, Mukhles si Mahmoud, au fost dați în urmărire internațională spre a fi încarcerați în urma condamnării la câte cinci ani de închisoare pentru ca l-au ajutat pe Omar Hayssam să fuga din România.

DIICOT susține că, în perioada 23-30 iunie 2006, Tartoussi, condamnat și el la 7 ani de închisoare, a planificat și înlesnit, împreună cu Omar Mukhles și Omar Mahmoud, ieșirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, deși cunoștea faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire a trei jurnaliști români în Irak.

Cercetările efectuate în faza de urmărire penală au reliefat că plecarea din țară a lui Omar Hayssam s-a realizat pe cale maritimă, pe baza aportului infracțional al inculpaților Tartoussi, Mukhles Omar și Mahmoud Omar, aport justificat de considerente de ordin material — în primul caz — și de ordin familial — în cel de-al doilea caz.

Vineri, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 23 de ani și patru luni de închisoare, în trei dosare penale. Decizia este definitivă.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare. Hayssam a primit pedeapsa pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

Omar Hayssam, adus la DNA cu pază militară pentru a fi audiat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel