Emil Boc, imagini de GROAZĂ. Primarul acuză o mână criminală

UPDATE 12:00: La rampa de gunoi a Clujului, de la Pata Rât, a izbucnit un incendiu și pompierii acționează de peste 12 ore, cu șase autospeciale, pentru stingerea focului. Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat, duminică, presei, că a fost afectat circa un hectar de teren. Actuala rampă temporară de la Pata Rât este amenajată în vecinătatea vechii rampe, închise în urmă cu câțiva ani.

-----

Incendiu de proporții în Cluj! Emil Boc acuză o mână criminală.

Incendiul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar și acum pompierii sunt la fața locului.

"Incendiu la Rampa de la Pata Rat. Situatia este sub control datorita interventiei profesioniste a pompierilor. Sunt focare de incendiu care se reaprind dupa actiunea tunului de apa pana la realimentare. Programul de ridicare a gunoaielor din oras nu este intrerupt, iar la aeroport nu sunt probleme cu fumul pana acum. Din primele analize cauza incendiului este o actiune provocata in patru locuri de incendiere deliberata. Sunt aici la fata locului si voi reveni cu alte informatii. Multumim ISU pentru interventia profesionista si rapida. Actiunea este coordonata de dl Inspector Sef ISU Ioan Moldovan", a scris Emil Boc în primul mesaj postat în toiul nopții trecute.

"Focarele principale ale incendiului de la rampa temporara de gunoaie de la Pata Rat au fost stinse la ora 2.45, cand am plecat de aici. Au ramas mici focare de incendiu in interiorul rampei care se pot redeschide, dar pompierii le supravegheaza in continuare. Conducerea ISU a mobilizat resursele necesare pentru a impiedica extinderea incendiului si a reduce la minim implicatiile celui existent. Traficul aerian nu a fost afectat iar programul de ridicare a gunoaielor din oras a fost respectat.

Administratorul rampei de deseuri, RADP, a depus plangere penala la Politie in vederea identificarii celor care au provocat acest incendiu prin mijloace specifice.

Garda a mediu a fost la fata locului pentru analiza.

Multumesc ISU, pompierilor dedicati si profesionisti precum si RADP pentru implicare, diminuand - atat cat a fost cu putinta - extinderea efectelor negative ale acestui incendiu. Fara a disparea complet riscul reaprinderii rampei - datorita unor focare de incendiu disparate in adancimea rampei- in acest moment situatia este stabila si sub monitorizare. Serviciile publice ale orasului functioneaza normal. Viata merge mai departe si sper ca cei care au provocat incendiul vor fi identificati si trasi la raspundere, potrivit legii", a mai transmis Emil Boc.

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel