Elena Udrea, discurs în Parlament: M-a turnat o prietenă la DNA

Elena Udrea a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că cererea de arestare preventivă pe care colegii ei urmează să o voteze se bazează pe denunțul unei prietene, Ana-Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții.

Ana Maria Topoliceanu apare alături de Elena Udrea și Alina Bica în fotografiile de la Paris publicate în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

"Multe dintre aceste acuzații sunt pur și simplu minciuni ale unora care încearcă să scape de propriile probleme cu legea dând satisfacție anchetatorilor și făcând denunțuri. Cei care fac denunțuri pleacă acasă. Ați aprobat șase cereri baze exclusiv pe supoziții ale procurorilor, pe denunțuri și delațiuni fără niciun fel de probe.

Lovitură de teatru: prietena Elenei Udrea, presiuni pentru înfundarea șefei PMP

Stimați colegi, ca să înțelegeți ce votați acum, aflați că și cererea de arestare de astăzi se bazează pe denunțuri. Unul dintre ele, chiar al prietenei mele, fosta șefă a CNI, care, acuzată fiind de luare de mită, a decis că poate fi pusă în libertate dacă toarnă împotriva mea. Și a făcut-o. Dar nu oricum, ci încercând să pună presiune pentru ca și alți oameni din dosar să facă același lucru, așa cum a arătat presa că s-a întâmplat. Pe baza acestor dovezi, ar fi fost normal ca DNA să renunțe la noua cerere de arest preventiv în ceea ce mă privește. Dar nu s-a întâmplat", a spus Udrea.

Deputatul a reclamat că noul Cod Penal și noul Cod de Procedură Penală trebuie modificate deoarece "încurajează delațiunile și alimentează forțări din partea procurorilor".

Elena Udrea a recomandat corijarea "aberațiilor" din Codurile Penale, care afectează actul de justiție.

Totodată, ea a susținut că separarea puterilor în stat nu mai funcționează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel