Descoperire neaşteptată pe pitica Pluto

Horoscop, luni, 19 iulie 2021
Horoscop, luni, 19 iulie 2021

Cercetătorii au descoperit pe ,,planeta pitică’’crevase de sute de metri lungime, cu o adâncime de patru kilometri.

,,Datele colectate de New Horizons ne prezintă că formele de relief tectonice, regăsite pe Pluto, indică faptul că planeta ar fi trecut printr-o perioadă de expansiune’’, a afirmat Mr. Hammond.

Cercetători, precum fizicianul Brian Cox, au sugerat că, dacă Pluto ar avea un ocean sub suprafaţa sa, ar putea exista o schimbare de temperatură care să favorizeze chimia organică.

,,Dacă ultimul episod de expansiune al planetei s-ar repeta, înseamnă că planeta deţine un ocean, acest fapt ne conduce către ideea că oceanele ar putea fi un lucru comun în rândul obiectelor din Centura lui Kuiper, la fel de comune precum cele de pe sateliţii celorlalte planete’, a declarat co-autoarea studiului Amy Barr.

Cecetătorii susţin că ar putea exista destulă căldură radioactivă în interiorul planetei, pentru a topi o parte din carcasa îngheţată a planetei. De-a  lungul timpului, părţile topite din Centura lui Kuiper au îngheţat din nou. 

Gheaţa este mult mai densă decât apa, în momentul în care îngheaţă  această se expandează. Dacă Pluto ar avea un ocean care este în proces de îngheţare, pe suprafaţa acestuia ar rezulta apariţia fomelor tectonice, fapt descoperit de New Horizons. Nu ar exista alte modalităţi prin care Pluto să dobândească aspectul din prezent, afirmă cercetătorii.

Noile descoperiri sugerează că grosimea stratului îngheţat de pe Pluto ar ajunge la peste 300 de kilometri. ,, Aceste gheţuri exotice sunt un bun izolant, probabil că ajută planeta să nu îşi piardă din căldură’’, a afirmat cercetătorul Hammond, conform Mail Online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel