Danileț, cu pâra la UE. Vezi ultima "isparavă" a judecătorului CSM

Cristi Dănileț
Cristi Dănileț

Judecătorul Cristi Vasilică Danileț a pârât la Comisia Europeană presa politizată din România. El o acuză de decredibilizarea CSM. Mai mult, judecătorul propune adoptarea în România a unor prevederi care să interzică să interzică presiunea asupra judecătorilor, după modelul unui alt stat. Nu este un stat din Europa de Vest. Este Republica Moldova. 

Lumea justiției arată că Danileț a postat pe Facebook un articol dintr-o lege din 1995, din Republica Moldova. Potrivit judecătorului, prevederile respective sunt necesare în România. El a adăugat că aceste prevederi l-au inspirat pentru un demers în viitor. Articolul prevede că amestecul în înfăptuirea justiției este interzisă, la fel ca și presiunea asupra judecătorilor. Mitingurile și manifestările la o distanță mai mică de 25 de metri față de locul unde se înfăptuiește justiția, se califică drept amestec în activitatea judecătorească.

În acest context, judecătorul Danileț a menționat că România este sub asediu, iar presa politizată a decredibilizat CSM-ul. Judecătorul nu a precizat însă exact la ce "presă" se referă când face afirmația “Păi justiția e sub asediu. Orice spune CSM e decredibilizat de presa politizată”.

Vasilică Danileț a avut grijă să avertizeze că a informat chiar și Comisia Europeană cu privire la ceea ce se întâmplă în România. “Am vorbit la CE și la TV-urile străine. Și așteptăm raportul din ianuarie 2013”, adăugat Danileț.

 
VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

AVION DISPĂRUT. Air Algerie a pierdut contactul cu un avion, după decolare. 50 de cetățeni francezi s-ar fi aflat la bordul avionului

Crişan Andreescu / 24 iul, 12:27

INTERNAȚIONAL

Televiziunea algeriană a confirmat că avionul Air Algérie s-a prăbușit, joi,  pe teritoriul Nigeriei, cel mai probabil din cauza condițiilor meteorologice. Avionul decolase din  Ouagadougou, în Burkina Faso, iar autoritățile au pierdut contactul cu acesta după circa 50 de minute. Potrivit  informațiilor, la bord erau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului.

TOP STIRI CELE MAI...

Romprest

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet