Dan Voiculescu cere anularea condamnării în dosarul ICA

Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, informează Agerpres.

Contestaţia a fost înregistrată luni, iar primul termen al procesului se va desfăşura pe 14 octombrie.

În paralel, fiicele sale, Camelia şi Corina Voiculescu, contestă atât la Tribunalul Bucureşti, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti sechestrul asigurător pus pe mai multe bunuri în dosarul ICA.

Contestaţii împotriva sechestrului au depus şi Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii (fostul Institut de Cercetări Alimentare), precum şi compania Grivco.

Citește și: Dan Voiculescu: Primul mesaj din penitenciar

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Citește și: Dan Voiculescu îi dă judecată pe magistrații din dosarul "Telepatia"

Curtea de Apel Bucureşti a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, "care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel