Dan Voiculescu îi dă judecată pe magistrații din dosarul "Telepatia"

Dan Voiculescu a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu activitatea judecătorilor Camelia Bogdan și Mihai Mihalcea, care au dat sentința în dosarul "Telepatia, și intenționează să-i acționeze în judecată pe cei doi magistrați.

Dan Voiculescu a cerut avocatului să analizeze cadrul legal pentru acționarea în instanță a judecătorilor Camelia Bogdan și Mihai Mihalcea pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă, conform unei informații de presă.

În același timp, avocatul lui Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a sesizat Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a analiza "neregulile grave înregistrate în judecarea cauzei"

Inspecția Judiciară va trebui să verifice încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitățile privind judecătorii (prevăzute la art. 99 lit. b din Legea nr. 202/2004) și în ce măsură cei doi judecători și-au exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență (conform art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004).

Indiferent de concluziile Inspecției Judiciare în cazul sesizării lui Mateuț, "activitatea celor doi judecători va ajunge în instanță".

"În acest caz vom avea poate prima situația după decizia CCR nr. 397/03.07. 2014 în care judecătorii vor fi chemați să se pronunțe cu privire la modul în care judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Mihalcea au respectat legea și în ce măsură aceștia au asigurat un proces echitabil", mai spune informația de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel