Judecătoarea Camelia Bogdan renunță la postul de la Monneyval

Judecătorul Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București și-a retras cererea pentru primirea acordului de principiu în vederea plecării la Moneyval-Consiliul Europei, cu o zi înainte de a fi discutat în ședința de plen a CSM de marți. Astfel, acest punct de discuție a fost scos de pe ordinea de zi.

Motivul îl constituie faptul că judecătorul Camelia Bogdan nu avea avizul Colegiului de conducere al CAB, necesar pentru reînscrierea la selecția de pe postul vacant de la Moneyval, ci doar avizul Colegiului de conducere al TMB, instanța unde a activat până la data de 01.07.2014, informează Antena 3.

În urma avizului de principiu dat în luna mai a acestui an, judecătorul Camelia Bogdan nu a fost selectată de instituția europeană unde voia să fie detașată la Comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului.

Citește și: Judecătoarea Camelia Bogdan a scris un articol despre dosarul Voiculescu

Întrucât postul nu a fost ocupat, selecția a rămas deschisă, iar judecătorul își depusese cererea pentru aviz, din nou, la CSM, în 28.07.2014. De data aceasta, însă, nu avea avizul prealabil din partea instanței Curții de Apel București, la care a promovat și unde s-a grăbit, în doar cinci săptămâni, să condamne inculpații din dosarul ICA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel