Cartele pre-pay: SRI și DIICOT, front comun în favoarea legii privind cartelele pre-pay

Procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, a transmis Avocatului Poporului un punct de vedere referitor la legea cartelelor pre-pay, act normativ pe pe care Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism îl consideră constituțional.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în sesizarea de neconstituționalitate, Avocatul Poporului arată faptul că prin adoptarea acestei legi se încalcă prevederile art. 1 alin. (5), art. 26, art. 53 alin. 2 și art. 147 alin. 4 din Constituția României, conform Mediafax.

"DIICOT consideră neîntemeiate criticile formulate de Avocatul Poporului, subliniind că legea satisface toate criteriile de constituționalitate pentru a putea fi pusă în vigoare având caracterul unei legi previzibile și accesibile", susține DIICOT, în comunicatul remis luni AGERPRES.

Pe 9 iulie, Avocatul Poporului (AP) a sesizat Curtea Constituțională (CCR) cu o obiecție de neconstituționalitate având ca obiect Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, pe motiv că această lege contravine unor prevederi constituționale.

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat recent că neimplementarea legii care obligă deținătorii de cartele preplătite să-și prezinte datele personale de identificare afectează siguranța națională. Maior le-a reproșat membrilor CCR că au declarat neconstituțională această lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel