Bătrân de 72 de ani, închisoare cu suspendare după ce a omorât un amic de pahar

Un bătrân de 72 de ani, din localitatea vasluiană Roşiori, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, după ce şi-a omorât în bătaie un consătean cu zece ani mai mare pe motiv că i-ar fi făcut avansuri mamei sale, în vârstă de 92 de ani, în timp ce cei doi erau la băut.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru lovituri cauzatoare de moarte, pe Jan Chitic, după ce acesta a recunoscut în faţa instanţei că l-a bătut pe un consătean de-al său care ulterior a murit, pe motiv că i-ar fi făcut avansuri mamei sale, informează Mediafax.

Instanţa ieşeană a majorat cu un an pedeapsa dată iniţial de Tribunalul Vaslui, bătrânul condamnat mergând pe acordul de recunoaştere.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, bărbatul de 72 de ani a început să-l lovească cu pumnii şi picioarele pe consăteanul său în timp ce aceştia se aflau la băut în casa autorului, pe motiv că victima i-ar fi făcut avansuri mamei septuagenarului, o femeie de 92 de ani. Ulterior altercaţiei, bătrânul de 82 de ani a încercat să plece spre locuinţa sa, însă fiindcă se simţea rău a fost culcat de către agresor şi mama sa pe un pat din casa acestora.

A fugit de acasă după ce a realizat ce a făcut

A doua zi când s-au trezit, cei doi au constatat că bărbatul bătut a murit, motiv pentru care agresorul a fugit de acasă. După trei zile de căutări, bărbatul de 72 de ani a fost găsit de către poliţişti, care l-au prezentat magistraţilor Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa a respins cererea, astfel încât agresorul a fost pus în libertate, însă cu condiţia să nu părăsească localitatea de domiciliu.

În raportul depus la dosar, medicii legişti au arătat că victima a murit înecată cu propriul sânge, iar concentraţia de alcool în sânge era de 1,07 la mie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel