Verdict final în cazul Telepatia. Dan Voiculescu rămâne în închisoare

Cererea de anulare a pedepsei de 10 ani primite de Dan Voiculescu în dosarul ICA a fost respinsă, marţi, de un complet de divergenţă al Curţii de Apel Bucureşti. Decizia CAB este definitivă.

Trei judecători au făcut parte, marți,  din completul de divergență al CAB, respectiv Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu.

În decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei judecători.

Judecătoarea Corina Cornelia Dăescu, intrată în completul de divergenţă alături de Lupaşcu şi Tocan, a fost  cel de-al treilea judecător care a înclinat  balanţa în vederea respingerii cererii de anulare a pedepsei de 1o ani a lui Dan Voiculescu.

La judecarea pe fond a cererii lui Dan Voiculescu, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut anexarea la dosar a înregistrărilor şedinţelor de judecată în dosarul ICA, întrucât, susţinea apărătorul, se va putea observa comportamentul completului, "care fost constant de rea-credinţă".

Citește și: Soțul Corinei Voiculescu, scrisoare devastatoare pentru Daniel Constantin

"Se observă pornirea instanţei orientată clar în obţinerea unei soluţii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecată", a spus Mateuţ, în sala de judecată.

În 8 august, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

Citește și: Daniel Constantin dezvăluie o discuție avută cu Dan Voiculescu

În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel