Daniel Constantin dezvăluie o discuție avută cu Dan Voiculescu

Daniel Constantin a vorbit despre relația pe care o are cu Dan Voiculescu după ce președintele de onoare al PC l-a criticat pe acesta.

VEZI ȘI: Badea, despre o informație legată de Carmen Iohannis: Mă doare-n cot

Aflat în spatele gratiilor, Dan Voiculescu l-a acuzat zilele trecute pe Daniel Constantin de "lipsă de conştiinţă". Potrivit spuselor lui, Ministrul Agriculturii va fi judecat de Dumnezeu, dar şi de justiţie.

VEZI ȘI: Dan Voiculescu: "Am pierdut, temporar, libertatea de mișcare dar mi-am păstrat onoarea"


Cum comentează Daniel Constantin acest subiect

"S-au scris multe lucruri în primele zile ale acestui an despre mine, deși mi-am dorit întotdeauna să fiu cât mai discret în polemică și cât mai prezent în dezbateri constructive. Din acest motiv, aș vrea să fac câteva precizări foarte scurte:

1. Nu o să comentez/interpretez niciodată remarcile subiective ale unui om aflat într-o situație dificilă.

Ca om regret necazurile prin care trece Dan Voiculescu. Îi mulțumesc pentru sprijinul și încrederea acordate unui tânăr la intrarea în politica mare. Ca ministru în Guvernul țării, dar și ca simplu cetățean responsabil, trebuie să respect legile și deciziile justiției, chiar dacă ele afectează un om față de care am fost apropiat.

Cu privire la acuzațiile aduse,

2. Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în anul 2008, prin ministrul Agriculturii de la acea vreme, poziție menținută în anul 2010, prin directorul Direcției Juridice.

3. În momentul în care am preluat mandatul de ministru al Agriculturii, am reafirmat că nu voi interveni în niciun sens în vreun dosar. După cum este cunoscut, am semnat imediat ordinul prin care directorul Direcției Juridice primea competența reprezentării intereselor instituției în fața instanțelor de judecată (o cutumă mai veche și corectă nu numai în Ministerul Agriculturii).

4. Într-o discuție avută în 2012, i-am comunicat și domnului Voiculescu această decizie corectă și consecventă cu modul de lucru instituțional.

5. Am cerut Direcției Juridice întotdeauna să aplice legea, să apere interesele ministerului și să coopereze întotdeauna (cu documentele și răspunsurile solicitate de toate părțile), astfel încât adevărul să iasă la suprafață.

6. De când sunt în funcția de ministru în Guvernul României, nu am comentat niciodată deciziile instanțelor sau organelor de cercetare. Cum nu am spus niciodată dacă cineva este vinovat sau nu!

Cât privește plângerea penală formulată împotriva mea,

7. Ca și conducător al instituției, am semnat corespondența cu Parchetul General (nu DNA, cum s-a spus) prin care am transmis informațiile solicitate. Au fost solicitate toate documentele din acest dosar de la constituirea ca parte civilă in 2008. Nu am fost citat niciodată, cum nu am fost niciodată în fața vreunui procuror DNA, Parchet etc.

Îmi doresc ca în anul 2015 dezbaterea publică să pună un mai mare accent pe proiectul nostru național, pe consolidarea economică și politică a României. Îmi doresc să vorbim mai mult de unitate, după atâta dezbinare. Să construim, în loc să distrugem... Avem această datorie pentru a reconstrui imaginea clasei politice românești!", a scris Daniel Constantin pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel