Armata de IT-iști a ”revoltaților” a speriat DW: cenzură ca în comunism

Deutsche Welle a scris un text despre pericolul campaniei prin care se dorește blocarea știrilor false.

"Pe fondul dezbaterilor globale recente, a fost inițiată în România o campanie menită să ducă la închiderea televiziunilor care difuzează "știrile false".

Nu putem prevedea ce turnură o să ia campania acesta împotriva "știrilor false". Dar ceea ce se întâmplă este îngrijorător, căci autorii acestor campanii, cu știință sau fără știintă, contribuie din plin la inhibarea presei libere. A cere CNA, de exemplu, să sancționeze posturile TV care difuzează "știri false" este o exigență care ignoră total specificul presei. Presa nu este o tehnologie, o mașină care produce informații corecte sau false, ci o formă de conversație, de sociabilitate și deopotrivă un exercițiu de seducție sau de putere. Și prin urmare dacă minciunile se înmulțesc nemăsurat în presă, cauza nu se găsește în presă, ci în altă parte", scrie în text.

[citeste si]

"Entuziasmul acesta în aparență benign pentru fact checking și denunțarea "știrilor false" riscă să se transforme într-un instrument de cenzură. Minciuna care prosperă în presă nu poate fi în niciun caz combătută prin sancțiuni și mecanisme de supraveghere, ci pur simplu prin mai multă libertate. Întrebarea e ce ne dorim", se mai arată în text.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel