Investiție de 14 milioane de dolari într-un fond de cercetare. Informațiile false vor fi în sfârșit depistate

Se lansează un fond de cercetare împotriva informațiilor false, la care participă și Facebook.

Un grup de universitari, asociații și companii de tehnologie, printre care și Facebook, lansează un fond de cercetare, dotat cu resurse de 14 de milioane de dolari, în scopul a ajuta publicul să distingă între conținuturile jurnalistice și să identifice informațiile false.

Inițiativa va fi condusă de către Școala de jurnalism de la The City University of New York (CUNY) și va fi finanțată de către Facebook, Fundația Ford, motorul de căutare Mozilla, specialistul în start-up-uri Betaworks, Fundația John S. et James L. Knight, compania tehnologică AppNexus, Fundația Tow și fondul filantropic Craig Newmark.

[citeste si]

Potrivit AFP citată de Agerpres, proiectul are drept scop ameliorarea încrederii în jurnalism în întreaga lume și ajutarea internauților de a-și face o opinie în cunoștință de cauză cu privire la informațiile pe care le citesc online și apoi le distribuie.

Mai multe instituții, printre Sciences Po din Franța, centrul european pentru jurnalism din Olanda sau Societatea Editorilor din Asia, cu sediul la Hong Kong, s-au angajat să contribuie la cercetările acestui proiect, denumit „News Integrity Initiative”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel