Radio Deutsche Welle îşi încetează emisia în limba română pe 1 ianuarie 2012

studio radio
studio radio

Radio Deutsche Welle, care a renunţat la licenţa audiovizuală pe care o deţinea în Bucureşti în vara acestui an, va înceta să emită în limba română pe 1 ianuarie 2012, informează site-ul postului de radio.

"La 19 august 1963, în eter era difuzată prima emisiune în limba română a postului de radio Deutsche Welle. După aproape o jumătate de secol, la 1 ianuarie 2012, programul radio îşi încetează activitatea", se arată pe site-ul postului de radio.

La sfârşitul lunii iunie, Horaţiu Pepine, care a fost corespondent permanent la Bucureşti al postului de radio, a declarat că Radio Deutsche Welle a renunţat la licenţa audiovizuală pe care o deţinea în Bucureşti şi va înceta să emită în limba română, pe frecvenţa pe care o deţinea, pe 1 iulie. Totuşi, programele în limba română ale Radio Deutsche Welle au fost difuzate de alte posturi de radio locale, atât în România, cât şi în Republica Moldova. În cele două ţări, emisia va înceta de la 1 ianuarie 2012, scrie Mediafax.

Singura licenţă audiovizuală Deutsche Welle în România, cea din Bucureşti, a fost cedată de către societatea H.Pepine Media SRL, al cărei asociat unic este Horaţiu Pepine, către Patriarhia Română. Solicitarea societăţii H.Pepine Media SRL de cedare a licenţei pentru radio Deutsche Welle către Patriarhia Română şi schimbarea denumirii Deutsche Welle în Radio Trinitas a fost aprobată în şedinţa din 28 iunie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). H.Pepine Media SRL deţinea licenţa din Bucureşti a Deutsche Welle din anul 2004.

Contactat la momentul respectiv , Horaţiu Pepine a declarat că decizia închiderii serviciului în limba română al postului de radio Deutsche Welle a fost luată în luna ianuarie a acestui an. "Nu s-a întâmplat dintr-o dată. Radio Deutsche Welle urma să iasă din România încetul cu încetul. S-a observat că nu mai este nevoie de existenţa posturilor de radio străine în limba română. Se încheie un ciclu istoric", a spus Horaţiu Pepine. El a făcut atunci referire şi la faptul că BBC World Service a renunţat la serviciul în limba română.

Contactat, vineri, Pepine a spus că nu ştie ce se va întâmpla cu echipa care a lucrat pentru serviciul în limba română al radio Deutsche Welle. De altfel, postul de radio Deutsche Welle nu mai avea încă de anul trecut o redacţie în Bucureşti.

În acelaşi anunţ postat, vineri, pe site-ul Radio Deutsche Welle scrie că oferta multimedia a redacţiei române "continuă şi se extinde pe pagina de internet, cu noi formate, cu un plus de informaţii din cele mai diverse domenii de activitate, din Germania, România, Republica Moldova, din Europa şi din întreaga lume". "Nou în program este magazinul săptămânal european TV «Eurobox» în limba română, realizat de Deutsche Welle, difuzat în programul TVR Info şi postat pe pagina de internet" a Deutsche Welle, se mai arată în anunţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel