ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Ce MUNIȚIE anunță Călin Popescu Tăriceanu pentru lupta cu Victor Ponta

Prezidențiabilul Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, în exclusivitate pentru DCNews, că și-a pregătit "muniția" pentru lupta cu Victor Ponta dintre cele două tururi ale alegerilor prezidențiale 2014. Mai mult, președintele Senatului a declarat că actualul premier nu are un proiect de țară pentru prima funcție a astatului, ci propune "un program de guvernare".

Călin Popescu Tăriceanu a spus, la DCNews Live, că cele mai importante măsuri liberale adoptate de Guvernul Ponta au fost propuse de el. El a precizat că mai are pregătită "muniție" pentru campania dintre turul 1 și turul 2, împotriva lui Victor Ponta.

"Mi-e foarte greu să nu apreciez atunci când Guvernul ia măsuri liberale, cum a fost cazul destul de recent, cu reducerea contribuției de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale și cu anularea impozitului pe profitul reinvestit. Mi-e greu să critic acest lucru, când măsurile au plecat de la mine. Eu am fost cel care am venit cu aceste propuneri, pe vremea când eram în Partidul Național Liberal, și a fost după aceea rolul ministrului de Finanțe de la acea dată, Daniel Chițoiu, să le promoveze în Guvern și, spre surpriza noastră, să vedem că ele sunt adoptate. De ce? Pentru că ele sunt măsuri care contribuie la rederesarea economică", a declarat Tăriceanu.

Muniție împotriva lui Ponta

"Deci măsurile anunțate de către dl Ponta sunt de fapt măsuri adoptate la propunerea dvs?", a intervenit jurnalistul Bogdan Chirieac.

"Da, sunt adoptate la propunerea mea. Vă spun exact și când: la 1 septembrie sau 31 august 2013, cu ocazia reuniunii grupurilor parlamentare liberale, cum se procedează în fiecare an.

Citește și: Plan nimicitor pentru Băsescu. Tăriceanu, despre o înțelegere cu PSD 

În fine, sunt și alte măsuri pe care am văzut că Guvernul le-a adoptat. Guvernul actual e foarte greu să-l definim ca un guvern socialist. Sigur că a luat la început două-trei măsuri de majorare a salariului minim sau a venitului minim garantat, dar, în rest, n-aș putea să spun că măsurile pe care le-a luat sunt foarte ușor de etichetat ca fiind măsuri socialiste și atunci, sigur, ai un front larg de atac. Sunt alte lucruri pe care, nu vă ascund, n-aș vrea să vi le devoalez acum, și care să reprezinte muniția pe care să o folosesc între turul 1 și turul 2 în bătălia electorală cu dl Ponta. Pentru că avem o diferență de viziune clară, ne despart o serie de lucruri și care, sigur, fac într-un fel să contureze profilul fiecăruia dintre candidați", a dezvăluit Călin Popescu Tăriceanu.

"Ponta nu are proiect de țară"

Președintele Senatului i-a criticat pe ceilalți contracandidați din cursa pentru Cotroceni, despre care a afirmat că nu propun niciun proiect de țară, în vreme ce Victor Ponta are "un program de guvernare."

"Sunt singurul candidat care are un proiect de țară. Nu văd la ceilalți candidați niciun proiect", a spus fostul premier.

"Nici la dl Ponta?", a întrebat Bogdan Chirieac.

"Nu e un proiect de țară, e mai degrabă un program de guvernare. Eu am un proiect de țară", a replicat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel