Zona turistică Pasul Vâlcan, în vizorul Consiliului Județean Hunedoara

Zona turistică Pasul Vâlcan, din Valea Jiului, apreciată ca având un potenţial de dezvoltare ridicat, în special pentru sporturile de iarnă, va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara cu investiţii în valoare de peste 1,8 milioane lei în extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă.

Decizia a fost luată în contextul în care, în prezent, grupul de cabane aflat în acea zonă turistică este alimentat cu apă netratată, colectată de la două izvoare. Acest lucru impune restricţii în ceea ce priveşte folosirea apei în consumul curent sau ca apă potabilă de către turiştii cazaţi în Pasul Vâlcan.

"Apa cu care sunt alimentate în prezent cabanele provine din două surse, este înmagazinată într-un rezervor unde nu este tratată pentru a i se conferi parametrii de potabilitate şi ajunge la consumatori printr-o reţea de distribuţie. De aceea luăm măsurile care se impun pentru respectarea normelor europene şi finanţăm aceste lucrări, Pasul Vâlcan fiind un obiectiv cu un potenţial uriaş", a declarat joi, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

Conducerea CJ Hunedoara a pregătit un proiect de hotărâre ce va fi prezentat consilierilor judeţeni la şedinţa de vineri, în care sunt prezentaţi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei şi valoarea finanţării necesare.

Potrivit proiectului, reţeaua de aducţiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 kilometri, iar reţeaua de distribuţie pe o lungime de 0,5 kilometri, aceasta urmând să includă şi cinci hidranţi pentru stingerea incendiilor. De asemenea, va fi construit un rezervor de înmagazinare cu o capacitate de 100 metri cubi, echipat o cu microstaţie de clorinare.

Valoarea investiţiei rezultată din devizul general este de peste 1, 8 milioane lei, din care 85% sunt fonduri ale CJ Hunedoara, iar diferenţa reprezintă contribuţii ale companiei regionale de apă şi ale municipalităţii din Vulcan. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel