Ziua liberă pentru vaccinul COVID-19 se acordă și la doza trei? Răspuns

Foto Pexels
Foto Pexels

Începând cu luna iulie, salariații care se vaccinează împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 beneficiază, la cerere, de o zi liberă plătită în ziua în care li se administrează fiecare dintre dozele de vaccin. 

Așa cum apare în Legea 221/2021, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de „câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat”. Astfel, ziua liberă poate fi cerută și în cazul administrării dozei de rapel, respectiv celei de-a treia doze. Totodată, potrivit legii, elevii și studenţii beneficiază și ei de o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor în ziua vaccinării, la fel, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

În plus, cadrele militare în activitate, soldații și gradații profesioniști pot cere „câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată”, conform actului normativ amintit, scrie avocatnet.ro. În cazul salariaților, acordarea unei zile libere la vaccinare nu e posibilă în cazul vaccinării la locul de muncă, prin grija angajatorului.

Zilele libere pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se pot primi în baza unei adeverințe de vaccinare, ce este emisă la administrarea fiecărei doze. „În situația în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, persoanele (…) au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare”, mai scrie în Legea 221/2021.

Aproape 62.000 de români vaccinați în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate cu doza a treia

Aproape 62.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, a anunțat, vineri, CNCAV, din care aproape 34.000 sunt vaccinați cu doza a treia.

Astfel, din cele 61.836 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 24.100 au primit prima doză, 3.074 pe cea de-a doua, iar 33.962 de persoane au primit a treia doză de vaccin.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.570..830 de pesoane, din care 5.401.290 au primit schema completă, iar 128.052 au primit și doza a treia.

Au fost înregistrate 42 de reacții adverse în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul total al reacțiilor raportate la 17.254.

CNCAV precizează că 84 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel