EXCLUSIV  Ziua în care totul se va schimba. Termen LIMITĂ pentru vaccinul anti-COVID. De ce este esențial să fie dată VESTEA cea mare atunci

foto: scop.io/Michel Corvello Martins/ imagine cu rol ilustrativ
foto: scop.io/Michel Corvello Martins/ imagine cu rol ilustrativ

”Avem vaccin” este anunțul care va schimba o lume. Unii spun că ”vom reveni la normal”. Impactul unei asemenea vești se preconizează a fi colosal. 

Statele Unite au emis o autorizație de urgență pentru a utiliza tratamentul cu plasmă pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Ce se întâmplă însă cu vaccinurile pentru COVID-19? Pentru a putea fi pus un vaccin pe piață, e nevoie ca acesta să treacă de faza 3 a testării. În prezent, marile companii din domeniu, aflate într-o etapă avansată a dezvoltării vaccinului, recrutează voluntari pentru a testa aceste vaccinuri. Val Vâlcu subliniază că nu putem vorbi acum despre un blocaj în dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19 și anticipează că operațiunea de recrutare a voluntarilor va dura până la jumătatea lunii septembrie. 

FDA a programat un panel în care 22 octombrie e data cheie. Atunci se vor reuni experții, personalitățile independente, cei care verifică studiile clinice și văd dacă s-au făcut progrese sau nu. Mai devreme nu se poate pronunța. Din 22 octombrie încolo, putem discuta dacă vom avea sau nu un vaccin. În momentul în care este publicat studiul pentru un medicament/vaccin în reviste științifice, el este supus evaluării științifice internaționale, experților și concurenților, după care FDA îl validează sau nu, ținând cont de recomandările unui corp de experți.

Când se publică un astfel de studiu, acțiunile companiei respective explodează la bursă, pentru că asta înseamnă că respectiva companie va avea venituri, profit, cercetarea a dat rezultate, lumea va cumpăra și mai multe acțiuni și, ca urmare, firma se capitalizează, câștigă miliarde de euro pe care le reinvestește în cercetare. Acesta e mecanismul. În cazul situației pandemice din acest an, vestea că e aproape să fie aprobat un vaccin impactează și restul bursei, investitorii devenind încrezători. Speranțele sunt ca rezultatele să fie gata până-n noiembrie, astfel încât să fie încredere că lucrurile revin la normal, lumea începe să consume, bursa repornește, oamenii intră optimiști în finalul de an.” a afirmat Val Vâlcu, pentru DCNews

Luna noiembrie e un deadline foarte important, pentru că se face și bilanțul în SUA, se proiectează bugetul pe anul următor. Chiar dacă va mai dura producerea, distribuirea vaccinului, o veste că avem vaccinul în octombrie 2020 ar avea efecte economice în toată lumea. De asemenea, impactează și alegerile prezidențiale americane, dând optimism și influențând jocul politic. 

***Articolul prezintă o opinie***

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel