ZILE LIBERE după vaccin. Gheorghiță, precizări de ultimă oră

ZILE LIBERE după vaccin. Gheorghiță, precizări de ultimă oră / Captură Antena 3
ZILE LIBERE după vaccin. Gheorghiță, precizări de ultimă oră / Captură Antena 3

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a vorbit, marți seară, despre reacțiile adverse în urma vaccinului. 

„Aceste reacții ar trebui să fie pasagere și să se remită într-un interval de o zi până la două zile. Acesta este intervalul mediu de timp pentru reacțiile adverse”, a spus Valeriu Gheorghiță, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea. 

„Cu alte cuvinte, ar fi bine să îți iei o zi liberă, două zile libere, tocmai pentru faptul că pot exista astfel de reacții adverse?”, l-a întrebat Mihai Gâdea. 

„Pentru acest tip de vaccin (n.r. se referă la AstraZeneca), care, într-adevăr, este mai reactogen și are o frecvență mai crescută a reacțiilor adverse, sigur că se poate avea în vedere și această perioadă de repaus la domiciliu, tocmai pentru a exista un control mai bun al stării generale. Dar nu toate persoanele care sunt vaccinate dezvoltă aceste reacții adverse”, a spus Valeriu Gheorghiță. 

Întrebat ulterior care este procentul, Valeriu Gheorghiță a spus: „Vorbim de zece cazuri raportate la 1.000 de doze administrate.”


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel