Zi CRUCIALĂ pentru Europa. EMA decide dacă aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

Vaccin
Vaccin

Agenția Europeană pentru Medicamente va lua astăzi, 21 decembrie, decizia privind autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech în UE.

Este o zi importantă pentru toți europenii. Agenția Europeană pentru Medicamente va lua astăzi, 21 decembrie, decizia privind autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech în UE.

Dacă EMA acordă astăzi aprobarea, urmează ca și Comisia Europeană să se pronunțe în acest sens, proces care ar urma să aibă loc miercuri, 23 decembrie. În discursul din Parlamentul European din data de 16 decembrie, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel la o acțiune comună din partea Statelor Membre în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID-19. Președinta CE a propus ca, odată emisă autorizarea condiționată de punere pe piață din partea EMA, primele vaccinuri să fie administrate/distribuite simultan în fiecare dintre cele 27 de state membre.

Deja mai multe țări au stabilit când vor începe campania de vaccinare, dar sunt în așteptarea avizului pozitiv dat de EMA. România începe oficial campania de vaccinare anti-Covid odată cu celelalte state europene, pe 27 decembrie. 

VEZI ȘI: Primul ROMÂN vaccinat anti-COVID. Cine va fi. Dr. Valeriu Gheorghiță: Este o șansă istorică pentru poporul român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel