Zeitatea pe care o reprezinți în funcție de ZODIA ta

Pexels
Pexels

Fiecare zodie poate avea un corespondent în mitologia greacă - tu ce zeitate ești?

Dacă vă interesează astrologia, probabil că știți deja elementele de bază despre semnul zodiacal, cum ar fi calitățile pozitive și negative sau semnele cele mai compatibile. În zilele noastre, însă, există atât de multe elemente distractive care pot dezvălui mult mai mult trăsăturile de personalitate în funcţie de semn. Şi da, există chiar şi câte un corespondent în mitologia greacă pentru fiecare zodie. 

Fiecare zodie este legată de o poveste din mitologia greacă și este, de asemenea, asociată cu un zeu diferit, care seamănă cu personalitatea și comportamentul lor, notează astrologyanswers.com.

Ce Zeu grec ești, pe baza zodiei tale?

Berbec: Ares

Primul semn al zodiacului, Berbecul, este condus de planeta Marte.

Grecii antici au fost uimiți de culoarea roșie a acestei planete și au atribuit-o lui Ares, copilul lui Zeus și Hera. Ares reprezintă focul masculin, energia și competiția, la fel ca Berbecul, care este, de asemenea, aprins și foarte competitiv.

Ares era fiul a doi dintre cei mai puternici zei din mitologia greacă, dar nu se înțelegea bine cu niciunul dintre părinți.

Era cunoscut pentru comportamentul său haotic, impulsiv și agresivitatea sa lipsită de tact. Aceste caracteristici sunt adesea atribuite celor născuți sub semnul Berbecului. Acești indivizi sunt lideri care au nevoie de stimulare mentală pentru a se simți fericiți și împliniți.

Nu au mulți prieteni, doare câţiva apropiaţi. Nativii Berbec pot fi impulsivi și încăpățânați, dar sunt, de asemenea, extrem de loiali, grijulii și îndrăzneți. Ei luptă întotdeauna pentru ceea ce iubesc și nu se tem de provocări; de aceea sunt capabili să realizeze orice își propun.

Taur: Hestia

Dacă semnul tău zodiacal este Taur, ești asociat cu Hestia, zeița virgină a vetrei și a casei.

Ea era responsabilă pentru gătitul pâinii și pregătirea meselor de familie. Hestia a fost primul copil al lui Kronos și Rea, și a fost, de asemenea, zeița flăcării şi sacrificiului și a primit o parte din fiecare sacrificiu către zei.

Taurul se leagă de Hestia în mai multe moduri: nativii născuți sub acest semn sunt grijuli, dedicați, răbdători, de susținere și loiali, la fel ca această zeiță care este adesea descrisă ca o femeie îmbrăcată în voal care ține o ramură înflorită. La fel ca zeița căldurii și a vieții de familie, Taurii exemplifică ce înseamnă să fii un prieten bun și grijuliu.

Familia este cea mai mare prioritate a acestora; protejează foarte mult membrii familiei și prietenii și sunt mereu profund implicați în problemele casnice. Acești oameni nu lipsesc niciodată la evenimente importante de familie, cum ar fi aniversări, și își amintesc zilele de naștere ale tuturor.

Gemeni: Hermes

Al treilea semn al zodiacului, Gemenii, este condus de planeta Mercur.

Mercur este numit de fapt după Hermes, mesagerul cu căști înaripate al zeilor care s-a deplasat rapid pe cer la comanda altor zei. Hermes a fost, de asemenea, zeul turmelor, al comunicării, al limbajului și al scrierii, motiv pentru care este de obicei asociat cu Gemenii sociali și vorbăreți.

Hermes a fost vestitorul și puternicul mesager personal al lui Zeus, dar el a fost și ghidul morților și a condus sufletele în lumea interlopă. Gemenii sunt ingenioși, inteligenți, fermecători și versatili, la fel ca Hermes. Pe de altă parte, pot fi, de asemenea, cu două fețe, critic și neliniștit.

Au o sete de cunoaștere și o imaginație plină de viață, făcându-i unul dintre cele mai creative semne zodiacale. Sunt înțelepți și, datorită darului lor, pot vorbi din toate domeniile câte puţin.

Rac: Artemis

Racul este adesea asociat cu una dintre cele mai înverșunate, cele mai respectate zeițe olimpice, Artemis.

Ea era zeița Lunii, planeta conducătoare a Racului, dar era cunoscută și sub numele de zeița vânătorii, a sălbăticiei, a nașterii, a virginității și a protectorului fetelor tinere. În mitologia greacă, Artemis era de obicei descrisă ca o tânără fecioară cu un arc de vânătoare și săgeți.

Era virgină și se temea de bărbați, așa că locuia în pădure și mergea doar la plimbări noaptea. Artemis este similară cu nativii născuți sub semnul Racului, care sunt, de asemenea, persoane foarte modeste, timide, extrem de emoționale, care iubesc copiii și casa lor.

Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt amabili, calmi, materni, plini de compasiune, dedicați, aspri și totuși hrănitori în același timp. Sunt foarte loiali și protectori față de casa și familia lor, astfel încât oricine se încurcă cu cei dragi lor, le va simți cu siguranță furia.

Leu: Zeus

Leul este Zeus, cel mai puternic zeu grec.

Zeus era regele zeilor și zeul cerului, vremii, destinului, soartei, regatului, legii și ordinii. Zeus era fiul cel mai mic al titanilor Kronos și Rhea. S-a căsătorit cu sora lui, zeița cerului Hera, și au avut trei copii: Ares, Hebe și Eileithyia.

Cu toate acestea, Zeus a avut și multe relații cu diferite femei, așa că a fost și tatăl multor eroi muritori, inclusiv Herakles, Elena din Troia și Perseus. Zeus a fost întotdeauna descris ca un om regal, maiestuos și matur, cu un corp atletic, barba întunecată, o coroană de frunze de măslin și un fulger în mâini.

Zeus era un zeu lipsit de griji și imprevizibil căruia îi plăcea să râdă în hohote.

Era cunoscut ca un zeu grec înțelept, corect și milostiv, dar era și ușor de mâniat. Aceste caracteristici sunt atribuite și persoanelor născute sub semnul Leului. Leii sunt mândri, egocentrişti și puțin aroganți, dar în același timp foarte înțelepți, generoși și corecți, la fel ca regele zeilor Zeus.

Citește continuarea pe ASTROSENS.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel