Zborurile Ryanair din Oradea, o nouă AMÂNARE din cauza pandemiei de COVID-19

Zborurile Ryanair din Oradea, o nouă AMÂNARE din cauza pandemiei de COVID-19  /  Sursă foto: Pixbay
Zborurile Ryanair din Oradea, o nouă AMÂNARE din cauza pandemiei de COVID-19 / Sursă foto: Pixbay

Primăria Oradea şi compania Ryanair au anunţat, vineri, că lansarea zborurilor care vor lega Aeroportul Oradea de cele din Milano-Bergamo, Bologna, Londra-Stansted şi Düsseldorf-Weeze este amânată încă o dată, date fiind restricţiile de călătorie în pandemie. 

Iniţial, cursele operate de Ryanair, cu un sprijin financiar de 800.000 de euro din partea Primăriei Oradea, trebuiau să pornească în decembrie 2020, fiind amânate pentru finalul lunii februarie. Acum, potrivit informării oficiale, au fost amânate din nou, până în vară, mai precis până în iulie.

Din cauza restricţiilor

"Primăria Oradea împreună cu compania Ryanair anunţă că, din cauza restricţiilor de călătorie din ce în ce mai limitative la nivelul Uniunii Europene, datorate pandemiei de COVID 19 şi a noii tulpini SARS COV-2, cele 4 zboruri internaţionale Ryanair care trebuiau să debuteze în finalul acestei luni vor fi amânate până în luna iulie 2021. Decizia a fost luată din cauza restricţiilor de călătorie aplicate persoanelor care pleacă din România spre cele 3 ţări unde urmau să se realizeze zboruri de pe aeroportul din Oradea: Italia, Marea Britanie şi Germania", se arată printr-un comunicat al municipalităţii. 

Potrivit informării oficiale, "această amânare va presupune încheierea unui act adiţional la contractul de finanţare pentru ajutorul de stat atribuit companiei Ryanair. Din aceleaşi raţiuni, Comisia Europeană a prelungit posibilitatea acordării de ajutoare de stat pe schemele temporare COVID 19 până la finalul anului 2021".

În perioada următoare, propunerea semnării unui act adiţional, precum şi garanţia bancară, care acoperă valoarea totală a ajutorului de stat şi penalităţi, vor fi înaintate spre aprobarea Consiliului Local Oradea. "Ambele documente vor acoperi noua perioadă de implementare a schemei de ajutor de stat", se precizează în comunicat. 

Patru destinaţii, câte două frecvenţe

Primăria Oradea transmite că mizează pe o reducere a cazurilor Covid, care ar duce la o relaxare în ceea ce priveşte condiţiile de călătorie, astfel încât zborurile să poată fi operate din iulie.

"În lipsa unor situaţii de forţă majoră (înrăutăţirea situaţiei pandemiei etc.), obligaţiile anunţate şi asumate anterior vor fi implementate începând cu luna iulie a acestui an, mizând pe o reducere a focarelor COVID 19 la nivelul ţărilor de operare şi accelerarea procesului de vaccinare anti COVID 19 la nivel naţional şi european", se arată în informarea autorităţilor. 

Compania Ryanair ar urma să opereze, conform contractului, 4 zboruri internaţionale de la Aeroportul Oradea, cu două frecvenţe pe săptămână, spre Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze).

Pe de altă parte, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune a anulat, la finalul săptămânii trecute, licitaţia lansată pe SICAP pentru găsirea unei firme care să promoveze Oradea - în schimbul a 1,44 milioane lei - în destinaţiile care vor fi conectate pe cale aeriană cu municipiul. City managerul Mihai Jurca a precizat că măsura a fost luată din lipsă de buget, informează eBihoreanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel