Zboruri spre Marea Britanie, programate luni de pe aeroportul Otopeni. Începând cu ora 19:00 cursele spre Regatul Unit, SUSPENDATE

Românii care au nevoie să ajungă în Marea Britanie mai au la dispoziție nouă zboruri care sunt programate de pe aeroportul Otopeni. Începând cu ora 19:00, restul zborurilor spre Regatul Unit vor fi suspendate timp de 14 zile.

Operatorii aerieni efectuează luni nouă zboruri pe ruta Otopeni-Londra şi alte nouă retur, până la ora 19:00, când toate cursele spre şi dinspre Marea Britanie au fost interzise, potrivit informaţiilor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), transmite Agerpres.

Astfel, decolările către Londra (Heathrow, Luton, Stanstead) sunt în număr de nouă, din care patru suplimentare. La fel şi aterizările la Otopeni de la Londra: nouă, din care patru suplimentare. Alte aterizări, în cursul dimineţii, sunt ale aeronavelor care vin de la Sheffield, Londra Gatwick şi Birmingham.

Decolări anulate



A fost anulată decolarea a cinci avioane: Edinburgh, Liverpool, Birmingham, Sheffield, Londra Gatwick şi a unuia la aterizare (Edinburgh).

Companiile care operează aceste zboruri sunt TAROM (1 pereche), Wizzair (3), Blue Air (3), Ryanair (1), British Airways (1), iar cele care operează zboruri suplimentare sunt TAROM (1 pereche), Wizzair (1) şi Blue Air (2).

"Atenţie: informaţiile sunt cele disponibile la ora redactării mesajului, pe baza planului de zbor. Informaţii actualizate pot fi obţinute doar de la companiile aeriene", spun reprezentanţii CNAB.



Începând de luni, ora 19:00 zborurile vor fi suspendate



Astfel, TAROM anunţă pe Facebook că va suspenda operarea zborurilor comerciale spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând de luni, ora 19:00.

Astfel, zborul de luni, 21.12.2020, Bucureşti OTP - #Londra LHR - Bucureşti OTP (RO 7291 OTP-LHR, 12:20 - RO 7292 LHR-OTP, 14:50) va fi operat în condiţii speciale.

Pasagerii posesori de bilete pe cursa menţionată sunt rugaţi să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora standard de decolare, în vederea efectuării formalităţilor. Pasagerii care călătoresc în această ţară au obligaţia de a completa un formular, care este obligatoriu, nefiind permisă intrarea pe teritoriul Marii Britanii în cazul în care formularul nu a fost completat.

Pasagerii care călătoresc în Marea Britanie au obligaţia de a se autoizola timp de 10 zile dacă sosesc din România, amintesc reprezentanţii TAROM.

Zboruri Blue Air



La rândul său, Blue Air a anunţat, tot pe Facebook, că va anula zborurile spre Marea Britanie şi va anunţa toţi pasagerii în mod corespunzător.

Blue Air va opera zboruri suplimentare pe data de 21 decembrie 2020 pe următoarea rută: Bucureşti Otopeni - Londra Heathrow/Londra Heathrow - Bucureşti Otopeni.

Zborul OB 2831 Bacău - Londra Lutton este reprogramat pentru ora locală 08:40 (ora de plecare originală: 16:40). Zborul OB 2832 Londra Lutton - Bacău este reprogramat pentru 10:40 ora locală (ora de plecare originală 18:45).

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, duminică, suspendarea zborurilor din şi către Marea Britanie şi Irlanda de Nord, pentru o perioadă de 14 zile, precum şi introducerea celor două ţări pe lista statelor pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în România. Numeroase ţări printre care Franţa, Germania, Italia, Polonia, Ţările de Jos, Belgia, El Salvador, Iran şi altele au decis până acum să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic, ca urmare a apariţiei noii tulpini de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel