Urmărește emisiunea live


YouTube va elimina toate videoclipurile care promovează conținut antivaccinist

YouTube va elimina toate videoclipurile care promovează conținut antivaccinist  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
YouTube va elimina toate videoclipurile care promovează conținut antivaccinist / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

YouTube va începe să elimine conținutul care pune la îndoială orice vaccin medical aprobat, nu doar cele pentru Covid-19.

Google Alphabet Inc. a anunțat miercuri că își va extinde politica împotriva dezinformării pentru a acoperi toate vaccinurile pe care autoritățile sanitare le consideră eficiente. Interdicția va include orice canal de YouTube care susține că vaccinurile sunt periculoase sau duc la rezultate cronice pentru sănătate, cum ar fi autismul, a declarat Matt Halprin, vicepreședintele YouTube pentru încredere și siguranță.

În urmă cu un an, YouTube a interzis anumite videoclipuri critice pentru vaccinurile Covid-19. Compania a declarat că de atunci a șters peste 130.000 de videoclipuri pentru încălcarea acestei reguli. Însă, multe videoclipuri au evitat regula făcând afirmații dubioase despre vaccinuri fără a menționa Covid-19. Astfel, YouTube a stabilit că politica sa era prea limitată.

"Ne putem imagina spectatorii care pot extrapola referirile la orice vaccin la Covid-19", a spus Halprin într-un interviu. „Am vrut să ne asigurăm că acoperim întreaga gamă.”

YouTube s-a confruntat cu unele presiuni politice, la fel ca Facebook Inc. și Twitter Inc. pentru tratarea informațiilor despre sănătate. Președintele Joe Biden și parlamentarii americani au cerut un control mai strict, în timp ce politicienii și experții de dreapta au acuzat YouTube de cenzurarea discursului.

Peste 60% din populația SUA s-a vaccinat

Aproximativ 64% din populația SUA a primit cel puțin o doză împotriva Covid-19, experții în sănătate spunând că boala devine din ce în ce mai mult o boală a celor nevaccinați. Angajatorii din SUA încep să le ceară angajaților să se vaccineze, deși unele vedete de profil și sportivi profesioniști exprimă scepticism cu privire la eficacitatea vaccinurilor.

Garth Graham, șeful global al asistenței medicale YouTube, a declarat că compania nu a vorbit cu administrația Biden despre această actualizare recentă a politicii, ci s-a consultat cu experți în sănătate. „Există multă stabilitate științifică în ceea ce privește siguranța și eficacitatea vaccinurilor”, a spus Graham.

În februarie, Facebook a declarat că va interzice conturile care postau informații false despre vaccinuri și a încercat să ia măsuri mai puternice pentru a combate ezitarea vaccinării.

Până în prezent, YouTube le-a permis oamenilor să transmită aproape orice despre vaccinuri. Noua sa politică, care va intra în vigoare miercuri, va elimina mai multe conturi proeminente pe care Biden le-a criticat. Printre acestea se numără Joseph Mercola, un sceptic al vaccinului cu aproape jumătate de milion de abonați pe YouTube și Children’s Health Defense, un grup afiliat cu Robert F. Kennedy Jr.

Cu toate acestea, noua regulă YouTube va avea două avertismente. Halperin a spus că compania va permite „discuții științifice” - videoclipuri despre studiile, rezultatele și eșecurile vaccinului. Și YouTube va continua să permită mărturii personale, cum ar fi un părinte care vorbește despre experiența nefericită a copilului în cazul vaccinării, scrie Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel