Wiener: Biserica ar trebui să fie mai activă în campania de vaccinare

Biserică / Foto DC News
Biserică / Foto DC News

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener (USR PLUS), susține că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să fie mai activă în campania de vaccinare anti-Covid-19.

„Biserica Ortodoxă Română cred că ar trebui să aibă un rol mult mai activ aici. Este vorba de o problemă de securitate națională, de bunăstare a acestui popor, care are foarte multe implicații nu doar în sănătatea publică, ci și în economie, și care nu poate să fie străină Bisericii Ortodoxe Române. Este un proces foarte important prin care acest popor trece”, a declarat, la RFI, Adrian Wiener.

Deputatul USR PLUS susține că mulți preoți fac deja acest lucru, dar ar trebui extins la o scară mai largă.

„Preoții, în principiu, foarte mulți dintre ei, fac deja informal acest lucru. Din ce știu, se vorbește, este o temă de discuție în proximitatea bisericilor, dar cred că poate fi făcută și formal, pe o scară mult mai largă și oficial. Cred că ar trebui să participe la campania de informare, prin discurs public, prin înmânarea unor mici broșuri cu informații elementare legate de vaccinare. Cred că ar trebui ca transferul acesta de credibilitate să fie făcut în acest proces foarte-foarte important”, a mai spus ​vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel