VOUCHERE în loc de bani, în cazul vacanțelor anulate, variantă RESPINSĂ de Comisia Europeană. Lovitură în turism

O practică în România, oferirea voucherelor în loc de returnarea banilor pe vacanțele anulate, este respinsă categoric de Comisia Europeană. 

Comisia Europeană a respins planul Germaniei de a permite operatorilor din turism să emită vouchere în schimbul returnării banilor pentru călătoriile anulate, conform unui document consultat de DPA, scrie Agerpres. 

Comisarul pentru justiție: Trebuie să protejăm consumatorii

Comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, le-a spus oficialilor de la Berlin că este conştient că sectorul turismului are nevoie de sprijin.

"Dar, de asemenea, trebuie să protejăm consumatorii, în special de când criza i-a afectat pe mulţi consumatori. De asemenea, cred că este important ca sectorul călătoriilor şi turismul să-şi clădească redresarea pe bază de încredere", a declarat oficialul CE.

Conform reglementărilor UE, operatorii din turism trebuie să returneze prompt biletele pentru pachetele de vacanţă şi zborurile anulate. Germania vrea ca sectorul turismului să emită vouchere în schimbul returnării banilor pentru călătoriile anulate.

"Comisia Europeană nu apreciază soluţia propusă de Germania privind emiterea de vouchere. Îmi are foarte rău pentru asta. Avem nevoie de o soluţie rapidă în interesul întregului sector turistic şi al clienţilor îngrijoraţi", a afirmat Thomas Bareiss, responsabil pentru turism în Guvernul de la Berlin.

Vouchere doar voluntare, ca alternativă la returnarea banilor

O soluţie ar putea fi oferirea unei alternative voluntare, atractive clienţilor.

"În acest sens, operatorii din turism ar putea emite vouchere în anumite condiţii", a declarat Reynders.

În România, foarte multe agenții de turism oferă ca unică soluție reprogramarea vacanțelor afectate sau un voucher cu valoarea achitată de turiști. În cazul în care, prin reprogramarea vacanței pe aceeași perioadă, dacă apar diferențe de preț în sus, sunt suportate de client, dacă apar în minus, agenția nu suportă diferența - exemplu de la o agenție din România.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel