Vor funcționa vaccinurile anti-COVID-19? Avertizarea experților în sănătate

Experți în domeniul sănătății avertizează cu privire la vaccinurile anti-COVID-19. Este bosibil să nu fie clar dacă acestea funcționează sau nu până nu sunt deja utilizate. 

S-ar putea să nu devină clar ce vaccinuri anti-Covid-19 funcționează cel mai bine, sau dacă nu funcționează deloc, până nu sunt autorizate și administrate mai multor persoane, a declarat marți o echipă de experți, scrie CNN

Cu 44 de vaccinuri în studiile clinice, care sunt deja testate la oameni, va fi dificil de spus care sunt cele mai eficiente în prevenirea bolilor, au declarat experții conduși de dr. Susanne Hodgson de la Institutul Jenner al Universității Oxford.

De ce nu se cunoaște exact eficiența unui vaccin?

„Protecția împotriva bolilor severe și a decesului este dificil de evaluat în studiile clinice de fază 3, din cauza numărului mare de participanți necesari, lucru ce este imposibil”, au scris experții într-o revistă în revista Lancet Infectious Diseases.

Așa-numitele studii de fază 4 sunt de obicei studii efectuate după ce autoritățile de reglementare aprobă un vaccin. Patru vaccinuri în curs de dezvoltare în SUA se află în cele mai avansate studii clinice de fază 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel