Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza 3. Vrea acum să testeze și un vaccin nazal

Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza 3. Vrea acum să testeze și un vaccin nazal / Foto: Pixabay
Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza 3. Vrea acum să testeze și un vaccin nazal / Foto: Pixabay

Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza a treia. Președintele rus și-a propus candidatura pentru testarea vaccinului nazal Sputnik-V.

Președintele Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza a treia a serului împotriva coronavirusului. Liderul rus a anunțat acest lucru în cadrul unei întâlniri cu directorul adjunct pentru cercetare al Centrul Gamaleya, Denis Logunov. Putin a clarificat că a fost vaccinat cu Sputnik Light, scrie Interfax.ru.

Președintele a menționat că la două ore după vaccinare se simțea bine. Logunov a explicat că ”în esență, aceasta ( ”Sputnik-Light” - IF) este prima componentă (a vaccinului)”.

Putin s-a interesat de cantitatea de vaccin care i-a fost administrată duminică. Directorul adjunct al Centrului Gamaleya a confirmat că acesta este același volum ca la prima injecție.

Logunov, despre doza booster

Logunov a remarcat că eficacitatea dozei booster împotriva coronavirusului este de aproape două ori mai mare decât vaccinarea primară, care poate fi apreciată pe baza indicelui de incidență.

Potrivit acestuia, principiul revaccinării a fost deja folosit de mai multe ori, înainte, în lupta cu alte infecții, iar în cazul coronavirusului, ”opțiunea corectă” este de a primi o a doua doză în șase luni.

Pe 23 martie, s-a aflat că președintele Federației Ruse a fost vaccinat împotriva COVID-19. Cu a doua doză a fost inoculat pe 14 aprilie. Ulterior, Vladimir Putin a recunoscut că a fost vaccinat cu Sputnik-V, deși inițial a evitat să spună ce ser a folosit.

În timpul unei conversații cu directorul adjunct al Centrului Gamaleya, președintele rus a declarat că peste 50 de milioane de oameni din Rusia au fost vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik-V. Potrivit acestuia, ”în acele țări care l-au recunoscut și îl folosesc, sunt peste 100 de milioane, sub 120 de milioane deja”.

Putin și-a propus candidatura pentru testarea vaccinului nazal Sputnik-V

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat dorința de a participa la testele formei nazale a vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik-V. Liderul rus l-a întrebat pe Denis Logunov dacă poate participa la experiment. Logunov a răspuns afirmativ și a adăugat că președintele trebuie să semneze acordul corespunzător pentru a participa.

"Cu siguranță îl voi semna. Poate o voi face astăzi.", a răspuns Putin.

Denis Logunov a mai spus că Centrul Gamaleya plănuiește să introducă forma nazală a vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik-V în viitorul apropiat. Potrivit acestuia, vaccinul nazal va suplimenta forma intramusculară a serului, creând o „barieră” în nazofaringe.

”Se știe că metoda de vaccinare intramusculară protejează, dar nu protejează împotriva infecției „recursive”, uneori nu protejează de evoluția simptomatică, prin urmare este necesar să se vaccineze prin mucoasa, pentru a crea imunitate de barieră”, a spus Logunov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel