Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza 3. Vrea acum să testeze și un vaccin nazal

Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza 3. Vrea acum să testeze și un vaccin nazal / Foto: Pixabay
Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza 3. Vrea acum să testeze și un vaccin nazal / Foto: Pixabay

Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza a treia. Președintele rus și-a propus candidatura pentru testarea vaccinului nazal Sputnik-V.

Președintele Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza a treia a serului împotriva coronavirusului. Liderul rus a anunțat acest lucru în cadrul unei întâlniri cu directorul adjunct pentru cercetare al Centrul Gamaleya, Denis Logunov. Putin a clarificat că a fost vaccinat cu Sputnik Light, scrie Interfax.ru.

Președintele a menționat că la două ore după vaccinare se simțea bine. Logunov a explicat că ”în esență, aceasta ( ”Sputnik-Light” - IF) este prima componentă (a vaccinului)”.

Putin s-a interesat de cantitatea de vaccin care i-a fost administrată duminică. Directorul adjunct al Centrului Gamaleya a confirmat că acesta este același volum ca la prima injecție.

Logunov, despre doza booster

Logunov a remarcat că eficacitatea dozei booster împotriva coronavirusului este de aproape două ori mai mare decât vaccinarea primară, care poate fi apreciată pe baza indicelui de incidență.

Potrivit acestuia, principiul revaccinării a fost deja folosit de mai multe ori, înainte, în lupta cu alte infecții, iar în cazul coronavirusului, ”opțiunea corectă” este de a primi o a doua doză în șase luni.

Pe 23 martie, s-a aflat că președintele Federației Ruse a fost vaccinat împotriva COVID-19. Cu a doua doză a fost inoculat pe 14 aprilie. Ulterior, Vladimir Putin a recunoscut că a fost vaccinat cu Sputnik-V, deși inițial a evitat să spună ce ser a folosit.

În timpul unei conversații cu directorul adjunct al Centrului Gamaleya, președintele rus a declarat că peste 50 de milioane de oameni din Rusia au fost vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik-V. Potrivit acestuia, ”în acele țări care l-au recunoscut și îl folosesc, sunt peste 100 de milioane, sub 120 de milioane deja”.

Putin și-a propus candidatura pentru testarea vaccinului nazal Sputnik-V

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat dorința de a participa la testele formei nazale a vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik-V. Liderul rus l-a întrebat pe Denis Logunov dacă poate participa la experiment. Logunov a răspuns afirmativ și a adăugat că președintele trebuie să semneze acordul corespunzător pentru a participa.

"Cu siguranță îl voi semna. Poate o voi face astăzi.", a răspuns Putin.

Denis Logunov a mai spus că Centrul Gamaleya plănuiește să introducă forma nazală a vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik-V în viitorul apropiat. Potrivit acestuia, vaccinul nazal va suplimenta forma intramusculară a serului, creând o „barieră” în nazofaringe.

”Se știe că metoda de vaccinare intramusculară protejează, dar nu protejează împotriva infecției „recursive”, uneori nu protejează de evoluția simptomatică, prin urmare este necesar să se vaccineze prin mucoasa, pentru a crea imunitate de barieră”, a spus Logunov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel