Vladimir Putin invită străinii să se vaccineze CONTRA COST cu serurile rusești

Vladimir Putin invită străinii să se vaccineze în Rusia / Foto: Pixabay
Vladimir Putin invită străinii să se vaccineze în Rusia / Foto: Pixabay

Președintele rus Vladimir Putin invită străinii să se vaccineze contra cost în Rusia, asta deși majoritatea au vaccinuri gratuite și aprobate la nivel internațional în țările lor.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a invitat vineri pe cetăţenii străini care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 să viziteze Rusia pentru a primi, contra cost, unul dintre cele patru vaccinuri ruseşti, relatează Agerpres, citând AFP. Invitația acestuia vine în contextul în care vaccinurile anti-COVID sunt disponibile în aproape toate țările lumii, iar oamenii se pot vaccina gratuit în țările lor, cu un vaccin aprobat la nivel internațional de instituțiile abilitate în acest sens precum ar fi EMA și OMS. Precizăm că cele 4 seruri dezvoltate în Rusia nu au încă o astfel de aprobare.

Am cerut guvernului ca până la sfârşitul acestei luni (...) să creeze condiţiile pentru vaccinarea contra cost a străinilor în ţara noastră, a spus Putin în intervenţia sa la Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

Atât timp cât nu vom avea acces generalizat la vaccinuri (...) pe toate continentele, riscul de epidemie nu va dispărea, a remarcat preşedintele rus.

 

Putin acuză țările că refuză vaccinurile rusești din motive politice 



El consideră că există în continuare ţări care din motive politice resping vaccinurile ruseşti anti-COVID-19, deşi vaccinul Sputnik-V are o eficacitate de 96% şi, susţine Putin, nu există niciun caz mortal în urma folosirii vaccinului menţionat.

Prezent şi el la acelaşi forum, Kiril Dmitriev, preşedintele Fondului rus de investiţii directe (RDIF), organism care a finanţat dezvoltarea vaccinului Sputnik V, a confirmat că în luna iulie Rusia îşi va putea deschide porţile pentru turismul de vaccinare. Dmitriev a estimat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar putea autoriza vaccinul Sputnik V în câteva luni şi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) probabil chiar mai devreme.

Pe de altă parte, în mesajul său pe tema vaccinării preşedintele Putin şi-a îndemnat de asemenea concetăţenii să se vaccineze, îndemn pe care l-a mai transmis anterior ca urmare a ritmului lent al vaccinării anti-COVID-19 în Rusia, cauzat în mare parte de lipsa de interes a populaţiei pentru a se imuniza, deşi numărul noilor cazuri zilnice de COVID-19 nu a mai scăzut în ultimele săptămâni în această ţară. Conform unui sondaj publicat în aprilie de Institutul Levada, peste 60% dintre ruşi nu doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel