Vlădescu le spune străinilor că România a ieşit din recesiune. Boc e de-un optimism moderat

Vladescu Guvern
Vladescu Guvern

România a ieşit deja din recesiune şi este pe calea cea bună, i-a anunţat joi pe investitorii străini Sebastian Vlădescu, ministrul finanţelor, într-o intervenţie televizată în direct la canalul internaţional de business Bloomberg.

Întrebat când crede că România va „ieşi confortabil din recesiune şi va începe să crească", Vlădescu a răspuns cu o uşoară ezitare: "Ei bine, deja am făcut-o. În trimestrul al doilea din acest an am avut o creştere foarte, foarte mică. Pentru prima dată după şase trimestre cu scădere, în al şaptelea am avut o creştere de 0,3%, aşa încât sunt optimist că mergem pe calea cea bună."

Şeful Executivului, Emil Boc, a fost însă, vineri, mai precaut în declaraţii.

„Eu doar vă invit să ne uităm la cifrele oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică. Acest institut ne-a arătat faptul că în trimestrul doi am avut o creştere economică pentru prima dată în raport cu ultimul trimestru. Este un prim semn şi vom vedea dacă el se va confirma şi în perioada următoare. Producţia industrială am văzut că este în creştere şi cunoaştem una dintre cele mai bune rate din UE. Sunt câteva semne. Eu sunt un optimist moderat şi aşteptăm şi datele viitoare”, a spus premierul. El a adăugat că, din punctul său de vedre, prognozele INS arată că procesul de tăiere a cheltuielilor bugetare se dovedeşte a început să-şi dovedească eficienţa.

„Din perspectiva cheltuielilor bugetare, analiza pe 7 luni ne arată că, potrivit cu ceea ne-am angajat- cheltuielile cu personalul sunt în scădere, cu asistenţa socială la fel, numărul posturilor în sectorul bugetar este în scădere, veniturile au început să crească puţin la bugetul de stat, cheltuielile materiale sunt şi ele reduse, cu menţiunea că la nivel local, din nefericire, sunt în creştere. Deci, sunt semne că programul de restructurare şi de reformă a statului, pe care l-am demarat, începe să-şi atingă obiectivele (...). Cert este că anult viitor, potrivit analizelor CE şi FMI, se preconizează o creştere între 1.5 şi 2%. Dacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel