Vizite la rude dacă te-ai VACCINAT. Gheorghiță: Da, însă cu respectarea măsurilor de prevenție

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vizitele la rude în cazul în care ambele persoane au fost vaccinate COVID-19.

În cadrul conferinței de presă, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a vorbit despre vizitele la rude în cazul în care una sau ambele persoane care intră în contact au fost vaccinate:

„Este o situație cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. În primul rând, există un studiu, publicat, pe un număr de 179 de persoane vaccinate, care arată o rată de eficacitate de peste 98%, lucru care este cât se poate de îmbucurător. Din punct de vedere practic, e important să respectăm măsurile de prevenție atunci când intrăm în contact cu persoane vulnerabile, chiar dacă am fost vaccinați și chiar dacă persoana respectivă, cu care intrăm în contact, a fost vaccinată.

Persoanele respective, care sunt imunoodeprimate, nu avem o certitudine a dezvoltării unui răspuns imun suficient de protector. Din acest punct de vedere, cred că e important să respectăm măsurile de prevenție, mai ales în cazul interacționării cu un astfel de pacient.

În ceea ce privește modalitatea de determinare a răspunsului în anticorpi, există aceste teste comerciale, prin care noi putem determinat anticorpii anti-spike (anti-proteină S), dar nu avem date suficiente care să coreleze nivelul anticorpilor cu nivelul de protecție oferit. Cu cât nivelul anticorpilor e mai crescut, cu atât rata de protecție ar trebui să fie mai crescută. Este mai prudent să respectăm datele de prevenție, mai ales când intrăm în contact cu persoane vulnerabile, chiar dacă au fost vaccinate“, a precizat medicul Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel