Virusul mutant din Marea Britanie, confirmat la Matei Balș

A fost confirmat primul român infectat cu noua tulpină din Marea Britanie. 

A fost confirmat primul pacient pe teritoriul României cu noua tulpină a virusului Covid-19. Este vorba de un bărbat care a venit din Marea Britanie. Vineri, 1 ianuarie, s-a internat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", după ce acesta a prezentat simptome de coronavirus. Rezultatul testelor au arătat că este infectat cu noul coronavirus, însă are noua tulpină, cea care este cu 70% mai contagioasă, potrivit România TV. 

Medicii se așteptau ca virusul mutant din Marea Britanie să ajungă și în România în luna ianuarie, iată că acest lucru s-a întâmplat. 

Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt de la Matei Balş, a spus, la Digi24, că în laboratorul de genetică al institutului două probe au avut rezultate la reacţia de amplificare diferite faţă de cele cunoscute până acum.

„Urmează ca în zilele următoare să se facă secvenţierea şi să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului”, a spus Cătălin Apostolescu.

Conform acestuia, nu există încă o certitudine în acest caz, iar rezultatele analizelor detaliate vor fi gata luni sau marţi. „Vorbesc deocamdată de două probe şi nu de pacienţi. Urmează să corelăm datele de laborator cu cele clinice şi să punem lucrurile cap la cap”.

Întrebat dacă două probe înseamnă doi pacienţi sau două probe de la un singur pacient, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş a răspuns că nu are informaţii în acest moment: „Ştiu doar de două probe”.

În luna decembrie, peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie. Drept urmare, mai multe state UE, printre care şi România, au decis blocarea zborurilor cu Marea Britanie pentru o anumită perioadă de timp, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel