Virgil Musta, cheia succesului în războiul cu COVID-19. Care e SECRETUL din Timișoara, în pandemia de coronavirus

foto: Renasterea
foto: Renasterea

Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a spus care este secretul vindecărilor din Timișoara, dincolo de ”norocul” despre care vorbesc alți medici. 

”Țara noastră a luat măsuri bune pentru a ne proteja de un număr foarte mare de pacienți care să depășească capacitatea din spitale și a Terapiilor Intensive. În momentul în care vor apărea, într-un interval scurt de timp, un număr mare de pacienți, capacitatea spitalelor va fi depășită și, poate, mai important, capacitatea de terapie intensivă, unde se duce bătălia între viață și moarte” punctează dr. Virgil Musta. Medicul a admis că una dintre explicațiile vindecărilor din Timișoara este vârsta mai mică a persoanelor infectate: ”Da, este una dintre explicații, sunt mai multe explicații. Avem și un anumit flux al pacienților în saloane, în sensul că nu amestecăm pacienții vechi cu pacienții noi, astfel încât cei care așteaptă să se negativeze să nu se recontamineze. Acest lucru ne permite să avem un flux bun al pacienților externați în urma vindecării”. ”Poate, cum zic și colegii mei, avem mai mult noroc” a mai spus dr. Musta. 

România, într-o statistică grea, în pandemia de COVID-19

”Eu cred că cheia succesului este de a stabili exact regulile: cum să te protejezi, care e structura spitalului, cum trebuie să modifici actvitatea în spital - n.r. ca să împiedici infectarea personalului medical. În momentul când există o organizare serioasă, riscul de a te îmbolnăvi este mic. Dacă nu există, atunci vedeți că se întâmplă și situații în care, din păcate, conform statisticii, suntem țara cu cei mai mulți medici sau personal medical infectat, raportat la numărul de pacienți.” a spus dr. Virgil Musta, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel