Virgil Musta, AVERTISMENT dur: "Orice persoană poate fi la ora actuală CONTAMINATĂ"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Medicul Virgil Musta a transmis un avertisment înainte de Sărbătorile Pascale, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara, a transmis un mesaj avertisment înainte de sărbătorile de Paște.

„Doresc să le transmit tuturor sărbători fericite cu multă lumină în suflet și să aibă înțelepciunea de a fi prudenți în ceea ce înseamnă menținerea distanței sociale pentru că mai ales persoanele care sunt la risc, persoanele cu boli cronice, persoanele în vârstă, în momentul în care nu păstrează această distanţă socială şi în izolare, există riscul de a face forme severe de boală. De altfel, ne confruntăm în ultima perioadă cu astfel de forme, tot mai severe, cu mortalitate crescută şi eu cred că e cel mai important, chiar dacă acest Paşte va fi puţin altfel decât alţi ani, să putem după el să avem bucurie în suflet şi nu tristețe", a declarat Virgil Musta, citează pressalert.ro.

Tentațiile care riscă să ducă la o explozie a cazurilor

"În primul rând, este tentaţia de a te duce şi de a te aproviziona cu foarte multe lucruri. Această aprovizionare se face de obicei în locuri aglomerate, pentru că acum toată lumea se grăbeşte să se aprovizioneze de Paşte. Automat creşte riscul de contaminare, ca spaţiile magazinelor să fie mai contaminate, pentru că tot mai multă lume este fie purtătoare, fie bolnavă în forme uşoare şi nu sunt depistaţi şi izolaţi în spitale.

Apoi e tentaţia ca în momentul când sărbătoreşti Paştele, să te întâlneşti cu unul, cu altul, şi să nu păstrezi distanţa aceea de un metru, considerând că ţie nu ţi se poate întâmpla nimic sau persoana cu care te întâlneşti nu e contaminată. Din cauza etapei comunitare a acestei epidemii, orice persoană poate fi considerată la ora actuală contaminată, pentru că nu se ştie cu cine a luat contact, nu se știe dacă are formă uşoară sau asimptomatică de boală şi de fapt să fie contagioasă", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel