Virgil Musta, AVERTISMENT după recordul de MORȚI. Virusul, tot mai AGRESIV?

Medicul Virgil Musta, manager al Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a reacționat în urma noului record înregistrat de România, în ceea ce privește COVID-19. 

Medicul susține că o creștere zilnică a numărului de cazuri noi de COVID-19 atrage după sine și creșterea numărului de persoane, care pe lângă noul coronavirus, suferă și de alte afecțiuni grave:

“Pe de o parte supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității, pe de altă parte, boala ajunge la persoane cu comorbidități. Vorbim deci în special despre acele persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și au un factor de risc major. Acesta este motivul pentru care apar în special aceste decese”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru b1.ro.

Virusul, tot mai agresiv?

Unii medici au avertizat recent faptul că s-au înmulțit cazurile cu afectare pulmonară, iar virusul este mai agresiv. În acest context, Virgil Musta precizează că nu a fost constatată o manifestare mai severă a infecției cu noul coronavirus, în cazul pacienților pe care îi tratează, ci a constatat o creștere semnificativă a cazurilor noi:

“Nu am constatat o manifestare mai gravă a bolii cauzată de COVID-19 în cazul pacienților noștri. Însă, zilnic sunt tot mai multe cazuri și acest lucru atrage și o creștere a numărului de pacienți care au forme severe”, a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel