EXCLUSIV  Virgil Musta, ADEVĂRUL despre Ibuprofen. BUN sau RĂU în tratarea COVID-19. "E știre FALSĂ"

Medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a oferit un interviu exploziv, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

În spațiul public au apărut nenumărate știri despre rolul negativ al Ibuprofenului în tratarea COVID-19. În acest context, medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, a vorbit despre cât de adevărată este știrea privind Ibuprofenul, dar și dacă este bun sau rău ca tratament pentru pacienți.

"Din păcate, apar o serie de astfel de știri, unele mai bine documentate, altele din primul moment îți dai seama că e fake-news. În unele știri se spunea că nu e recomandabil să dai Nurofen, deoarece Nurofenul permite receptorilor pe care se fixează virusul să fie exprimați și astfel ar favoriza această infecție, ceea ce nu s-a dovedit. Pentru că această știre a avut o viralizare foarte mare, Organizația Mondială a Sănătății a dat un comunicat în care spune că nu este verificată, că nu sunt dovezi științifice pentru această acțiune a Nurofenului, motiv pentru care se poate da ca antiinflamator în cazul în care este necesar pentru terapia unui sindrom inflamator sau febril", a declarat Virgil Musta. 

Vezi aici interviul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel