EXCLUSIV  Viorica Dăncilă, la Bruxelles. Răzvan Popa: Ce joc fac liderii europeni cu România, de ce sunt atât de importante protestele

Agitație în Parlamentul European. Vine Vioricăi Dăncilă, premierul României. Va da explicații despre protestele violente din 10 august 2018 într-o capitală europeană care cunoaște cel mai bine astfel de manifestări. De ce atât de important pentru liderii PPE ce s-a întâmplat în România? Pentru a da un exemplu. Negativ, așa cum ne dezvăluie europarlamentarul PSD Răzvan Popa. 

Ungaria, Polonia au guverne formate din partide din PPE. Urmează un an cu alegeri europarlamentare, iar PPE ar avea nevoie de un exemplu negativ în Parlamentul European. Totul, pentru întărirea forțelor unor lideri ce țintesc funcții mai înalte, lideri care, prin declarațiile lor, vin să confirme declarațiile politicienilor români. Răzvan Popa, europarlamentar PSD, ne-a dezvăluit ceea ce vedem sau înțelegem mai greu dintr-o Românie care, atât de măcinată de scandalurile interne, uită să privească dincolo de graniță poate chiar la cauzele lor. 

PPE e în campanie. Liderul PPE din Parlamentul European, dl Weber, a fost nominalizat și punctat de către cancelarul Angela Merkel ca fiind preferatul pentru a prelua președinția Comisiei Europene. Se intră în retorică de campanie. E un element. Solicitarea - n.r. de a se prezenta Viorica Dăncilă în PE pentru a da declarații despre intervenția Jandarmeriei din 10 august-  a venit din partea PPE, din păcate, înțeleg că și din partea unui român. E trist că se întâmplă acest lucru, după Monica Macovei, Cristian Preda sau Cătălin Ivan. Electoratul va ști ce are de făcut. 

Al doilea element e ce s-a întâmplat cu Ungaria și Polonia. Cele două țări sancționate au guverne cu partide din PPE. PPE are nevoie de un exemplu, de a arăta că problema nu e doar în PPE, ci și-n altă parte, de aceea se arată cu degetul către România în acest moment. Toată această frământare e legată de viitoarele alegerile europarlamentare.” este declarația europarlamentarului PSD Răzvan Popa, făcută în interviul pentru DCNews

Atacul lui Weber cel susținut de Merkel la România

Şeful grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European, germanul Manfred Weber, a afirmat recent că ţara în care au existat proteste anti-guvernamentale în această vară nu a fost Ungaria, ci România. El a susținut: ”Guvernul socialist de la Bucureşti face abuz de putere cu scopul de a facilita corupţia”. Afirmațiile oficialului european nu fac decât să întărească informațiile pe care ni le-a dezvăluit europarlamentarul Răzvan Popa: România e dată ca exemplu negativ doar pentru a spăla imaginea Ungariei, dar și Poloniei. De aceea, se vorbește despre articolul 7 împotriva României. 

Riscul declarației lui Weber nu este din postura actuală: ”Pericolul este dacă va ajunge președintele Comisiei Europene. Baza UE este solidaritatea, egalitatea între state. Prăpastia care se naște între țările din est și restul Europei e foarte mare” subliniază europarlamentarul PSD. 

Viorica Dăncilă merge în 3 octombrie să dea explicații pentru protestele din 10 august. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel