Viorica Dăncilă: Ana Birchall nu reprezintă poziția PSD. Ea este revocată

Mircea F. Cristian / 08 oct 2019 / 19:45
Viorica Dancila
Viorica Dancila

Ion Cristoiu a remarcat un paradox din politica românească la această oră, pe care i l-a prezentat premierului Viorica Dăncilă, într-un interviu de marți.

Paradoxul, în accepțiunea lui Cristoiu, s-ar referi la intenția Guvernului, prin ministrul de Justiție, Ana Birchall, de a ataca CSM-ul.

Această atitudine a ministrului de Justiție Ana Birchall nu este poziția Partidului Social Democrat. Am spus și o repet: PSD nu va mai da nicio Ordonanță de Urgență pe justiție. Noi ne-am învățat lecția la alegerile europarlamentare și nu vom mai interveni pe Justiție. Intervenția doamnei Ana Birchall este o intervenție personală. De fapt, dacă ne uităm, Ana Birchall este revocată din funcție, conform deciziei Curții Constituționale, și eu nu accept - am avut o discuție cu doamna Birchall - ca să implice Ministerul Justiției într-un scandal”, a explicat premierul.

”Ana Birchall este membră a PSD, dar colegii sunt foarte dezamăgiți pentru că implicarea în justiție îi nemulțumește”, a completat Viorica Dăncilă.