Pensionară din Rusia, condamnată la închisoare pentru că a distribuit 2 postări pe o rețea de socializare

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Curtea Regională din Rostov a confirmat sentința în cazul Evgheniei Maiboroda, o pensionară în vârstă de 72 de ani, acuzată de răspândirea de informații false despre armata rusă pe platforma de socializare VKontakte.

Sentința a rămas neschimbată, pensionara fiind condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare de regim general.

Conform raportului publicat de Mediazona, pensionara a fost găsită vinovată în urma a două distribuiri pe rețeaua socială menționată, una despre presupuse victime civile în Mariupol și alta despre o copilă care efectuează un salut n*zist și amenință cu un cuțit în direcția președintelui rus Vladimir Putin.

Procesul penal inițiat împotriva Evgheniei Maiboroda a stârnit controverse legate de libertatea de exprimare în Rusia. Aceasta a recunoscut faptele, dar a negat intenția politică a acțiunilor sale, explicând că a fost influențată de tragediile provocate de conflictul din Ucraina, inclusiv pierderea fratelui său într-un atac.

Cu toate acestea, ea a fost acuzată de propagandă extremistă și răspândirea de informații defăimătoare împotriva armatei ruse.

Pensionara a mai avut probleme cu autoritățile anterior, fiind amendată și arestată pentru postări similare în trecut. Conform declarațiilor sale în fața instanței, Maiboroda a exprimat nemulțumirea față de acțiunile Kremlinului în ceea ce privește Ucraina și l-a criticat public pe Vladimir Putin.

Această situație nu este singulară în Rusia, unde sute de persoane au fost implicate în procese penale pentru exprimarea opiniilor antirăzboi sau critice la adresa politicii Kremlinului.

Astfel de acuzații și sentințe au fost catalogate de organizațiile de drepturile omului ca încălcări ale libertății de exprimare și reprezintă subiecte de dezbatere sensibile în contextul tensiunilor regionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel