Cine este eurodeputatul grav rănit în timp ce lipea afișe electorale - Video

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de bărbați necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale, au transmis sâmbătă poliţia şi ministrul de interne, care a avertizat contra creşterii 'violenţei antidemocratice', transmit dpa, AFP şi Reuters. 

Matthias Ecke, în vârstă de 41 de ani, cap de listă al SPD în Saxonia pentru alegerile europene din luna iunie, a fost lovit de patru necunoscuţi în timp ce lipea postere la Dresda, capitala landului estic.

Conform unei surse a SPD, în urma rănilor suferite, bărbatul va trebui supus unei intervenţii chirurgicale. Înainte de agresiunea asupra lui Ecke, un alt bărbat de 28 de ani care lipea afişe pentru Verzi pe aceeaşi stradă a fost lovit 'cu pumnii şi picioarele', iar anchetatorii bănuiesc acelaşi grup de agresori.

'Dacă se confirmă motivaţia politică, acest act grav de violenţă, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor europene, constituie în acelaşi timp un grav atac împotriva democraţiei', a zis titulara Internelor, Nancy Faeser, într-un comunicat.

Video

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a numărat între numeroşii politicieni europeni care şi-au exprimat simpatia faţă de Ecke, declarându-se într-un mesaj pe reţeaua X 'îngrozită de acest atac perfid'.

Numărul atacurilor asupra politicienilor din partidele reprezentate în parlament a crescut, chiar s-a dublat din 2019, arată cifrele guvernului german care au fost făcute publice în ianuarie.

Responsabili ai SPD din Saxonia au evidențiat un rol în acest sens al partidului de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania), care a crscut extrem de puternic în sondaje.

'Seminţele plantate de AfD şi alţi extremişti de dreapta sunt pe cale să germineze. Partizanii lor sunt complet dezinhibaţi şi ne consideră clar pe noi, democraţii, ca fiind vânat', au deplâns liderii regionali ai partidului, Henning Homann şi Kathrin Michel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel