Violeta Alexandru, semnal de ALARMĂ. Comunităţile care au nevoie de ajutor

Foto Guvernul României
Foto Guvernul României

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a tras un semnal de alarmă privind comunităţile din România care au cu adevărat nevoie de ajutor în această perioadă, din cauza pandemiei. 

"3.300 de comunități din toată România, mai ales cele din mediul rural, cele în care bătrâni, persoane vulnerabile, persoane singure, copii cu părinți încă rămași în alte țări în care munceau de la începutul crizei, copii crescuți de bunici cărora li s-a cerut să rămână în casă pe perioada crizei, oameni cu venituri extrem de mici au nevoie vizibilă de ajutor. Am primit multe telefoane și, de la ele sau separat de ele, am încercat să mă informez despre cât mai multe localități din România și să ajut. Alături de cei care deja au făcut-o, discret, dar despre care știu. Problemele sunt, însă, multe. Criza le-a acutizat. De unde, la un moment dat, deși ajuți, sentimentul este că nu poți cuprinde fără o implicare organizată. Este nevoie de mult mai mult ajutor în comunități. Cel mai simplu ajutor pe care vi-l puteți imagina.

Aici văd nevoia de implicare dedicată și totală, în completarea eforturilor remarcabile pentru strângerea de fonduri necesare achizițiilor din spitale, pentru echipamente de protecție.", a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 

"Sprijinul concret, la firul ierbii"

"Perioada prin care trecem este foarte grea. Cu atât mai important sprijinul concret trebuie să ajungă la firul ierbii, în comunități. Și în orașe dar mai ales în afara lor. Știu că se poate. Sincer, nu este vorba doar despre bani. Sunt atâtea nevoi, atâtea curți sau uși la care, de săptămâni bune, nu a mai bătut nimeni să întrebe: sunteți bine, aveți nevoie de o pâine, vreți să vă plătesc o factură?

După această criză, trebuie să ieșim mai buni. Curând mai multe despre alte proiecte pe care le voi face cu sprijinul Ministrului Boloș pentru cei în nevoie.", a mai scris ministrul Muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel